torstai 18. elokuuta 2022

Herra varjelee askeleesi

 


Armon ja rauhan tervehdys kaikille rakkaille blogin lukijoille. Tänään mielessäni on ollut sellainen asia kuin varjelus. Se kuinka Jumala meitä varjelee monenlaisilta onnettomuuksilta. Kerron tässä alkuun muutaman päivän takaisen tapahtuman. Olimme vaimoni kanssa tulossa Tampereelta hakemasta toista autoa ja siksi olimme kahdella autolla liikenteessä. Oli jo hämärä ilta ja vaimo ajoi edelläni. Matkan varrella näimme todella paljon peuroja.

Sitten vaimo ajoi erään peltoaukealla olevan talon kohdalla ja näin kuinka aivan valtavan kokoinen hirvi tuli Tuulan autoa kohti ja sen perässä vasa. Ajattelin siinä kauhuissani, että nyt tulee törmäys. Mutta kuin ihmeen kaupalla juuri ennen törmäämistä hirvi hyppäsi takaisin sitä taloa kohti ja vasa juoksi talon pihaan. Kun tulimme kotiin, kysyin Tuulalta, huomasiko hän, miten oli varjeltunut vakavalta kolarilta. Olin aivan varma, että Tuula oli hirven huomannut, mutta hän sanoikin, ettei ollut huomannut mitään.

Tästä minulle tuli mieleeni sellainen asia, miten meitä täällä elämässä suojellaan ja varjellaan. Psalmi 121 puhuu siitä, että Herra on meidän varjelijamme. Se päättyy sanoihin: ”Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina.” Me emme todellakaan tiedä kaikkia onnettomuuksia ja pahoja asioita, joilta Herra meidät varjelee. Jumalan suojelusta ja varjelusta on se, ettei Tuula törmännyt siihen hirveen. Näitä vastaavia tilanteita meillä on elämässä koko ajan, joista me emme tiedä mitään, mutta joissa Jumala meitä varjelee. Jeesus on sanonut, että meidän jokainen hiuskarvammekin on laskettu. (Matt. 20:30) Meidän ei siis tarvitse pelätä.

Tämä ei tarkoita sitä, ettemmekö me voisi joutua onnettomuuteen. Kyllä kristitylle voi tapahtua pahoja asioita eikä se ole millään tavalla hänen uskostaan kiinni. Silti me saamme luottaa siihen, että onnettomuuksissa ja muissa vastoinkäymisissäkin Jumala huolehtii meistä. Jeesus syntyi maailmaan ennen kaikkea sovittamaan meidän syntimme ja hän varjelee meidät iankaikkiseen elämään. Me saamme uskoa tänäänkin itsemme armosta autuaaksi ja luottaa siihen, että Jeesus ei meitä viimeisenä päivänäkään jätä. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

2 kommenttia:

  1. Meidän jokainen hiuskarvamme on erään alkukielen taitajan mukaan jopa numeroitu!

    VastaaPoista
  2. Kaikki Kiitokset Herralle!

    VastaaPoista