perjantai 12. elokuuta 2022

Kirkasta, oi Kristus, meille

 


Armon ja rauhan tervehdys rakkaat blogin lukijat. Tänään sain pitkästä aikaa olla kirkossa jumalanpalveluksessa mukana. Tässä kesäaikana, ja kun on sairastettu koronaakin, on jäänyt jumalanpalvelukset väliin, mutta tänään pääsin yhteiseen Herran pöytään ja sanan kuuloon. Minua puhutteli aivan erityisesti virsi 301. Siitä laulettiin aluksi kolme ensimmäistä säkeistöä ja lopuksi viimeiset kolme säkeistöä. Minulle rakas anoppini opetti sen, kuinka virren sanoissa hän on saanut kasvaa ja vahvistua kristillisessä elämässä. Tuo puhe oli minulle silloin muutama vuosi sitten aivan uutta, mutta tänään jälleen sain kokea sen saman omalla kohdallani.

Virsi 301 alkaa: ”Kirkasta, oi Kristus, meille ristinuhri Golgatan. Josta meille langenneille loistaa sydän Jumalan. Uskon silmä kiinnitä aina kohti ristiä.” Heti tässä ensimmäisessä säkeistössä on aivan selvästi sanottu se, miten me olemme omasta puolestamme mahdottomia kelvata Jumalalle, mutta kun me katsomme ristiä ja Jeesuksen sovintotyötä, sitä että Jeesus on meidän synnit pessyt pois, niin siitä saamme voiman.

Toisessa säkeistössä sanotaan: ”Synkeys nyt hajoaapi, yöstä päivä valkenee. Kun näin Jeesus voiton saapi, taivas meille aukenee. Herra Jeesus verellään rauhan tuotti ristillään.” Myös tämä on täyttä armoa, täyttä evankeliumia. Kun me luotamme siihen, että Jeesus on tehnyt meidän puolestamme kaiken työn. Se ei ole meidän työmme vaan Jeesuksen työ, niin me saamme tästäkin virrestä aivan valtavasti voimaa.

3. säkeistö: ”Eksynyttä lammastansa hän on aina säälinyt, tuonut laumaan armossansa, siinä sitä kärsinyt. Uskon, että käydä saan kasvojansa katsomaan.” 4. säkeistö: ”Ei siis alla kiusausten epäillä nyt tarvitse, eikä tiellä huokausten epätoivo vallitse, kun on täysi sovitus, sielun turva pelastus.” Voiko ystävät rakkaat meillä olla selvempää evankeliumia kuin tämäkin virsi on. Tämä on aivan uskomatonta evankeliumia ja oikeastaan kaikki, mitä tähänkin virteen lisään, on turhaa.

Halusin nyt tuoda tämän virren tänään, jos viitsisitte avata virsikirjan ja tutustua virteen 301. Haluan ystävät teille kaikille sanoa vielä, että meidän ei tarvitse epäillä. Me saamme tänäänkin uskoa, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä ja me saamme olla hyvässä turvassa ja lohdutettuna ja uskoa itsemme keskelle taivasta. Aamen. 

3 kommenttia:

  1. Tuo oli mummoni lempivirsi, myöskin minun.
    Lohdullista ja vapauttavaa Sanomaa,
    sopii hyvin minulle.Lämmöllä ja Siunausta kaikille .😍

    VastaaPoista