sunnuntai 28. elokuuta 2022

Missä rauhasi on?

 


Jumalan rauhalla ja armolla haluan tervehtiä ihan jokaista blogin lukijaa. Tänään luimme Luukkaan evankeliumin kohtaa, jossa Jeesus itkee Jerusalemin kohtaloa. Sen luvussa 19 jakeissa 41-42 sanotaan: ”Kun Jeesus tuli lähemmäksi ja näki kaupungin, hän puhkesi itkuun sen tähden ja sanoi: ”Kunpa sinäkin tänä päivänä ymmärtäisit, missä turvasi on! Mutta nyt se on sinulta kätketty.” Tämä on hyvin puhutteleva paikka ja ajattelen, että Jeesus tänä päivänäkin katsoo meitä, missä meidän turvamme on. Jeesus katsoo sinua ja minua, missä meillä on turva.

Tämä turva -sana on alkutekstissä sama sana kuin ’shalom’, joka tarkoittaa Jumalan rauhaa. Se on sitä rauhaa, joka tulee Jumalasta. Tässä voitaisiinkin kysyä, missä sinun rauhasi on. Meille kristityille on myös hyvä muistuttaa, missä meidän rauhamme ja turvamme on. Se pitäisi olla ja on Jeesuksessa Kristuksessa. Me oikeastaan emme voi mihinkään muuhun rauhaamme perustaa kuin siihen, että Jeesus on sinun ja minun synnit pessyt pois ja siihen me saamme turvata.

Myös ihan näin maallisessa mielessä me kristityt saamme luottaa tämän ajallisen elämämme Jumalan käsiin ja ajatella niin, että Jumala meitä ohjaa. Jumala antaa täällä ajassa myös koettelemuksia ja vaikeita aikoja, sairautta, taloudellisia vaikeuksia ja monenlaista voi olla, mutta se on kuitenkin vain ajallista ja hetkellistä. Kun me ymmärrämme iankaikkisen näkökulman eli sen, että kerran taivaan kodissa me saamme iloita siitä, että meidän synnit on pesty pois ja saamme ikuisuuden viettää taivaan kodissa. Se on paljon suurempi kuin tämä lyhyt aika, joka meille on tänne maan päälle annettu. Minä juuri tänään mietin sitä, kun aikoinaan aloitin oman koulutieni, kuinka siitä on pitkä aika, mutta toisaalta se on kuitenkin valtavan lyhyt.

Kyllä se niin on, ettei meillä täällä ajassa ole muuta turvaa kuin Jeesus. Kun me Jeesuksen kanssa kuljemme ja luotamme häneen ja hakeudumme seurakuntayhteyteen, niin sieltä saamme kanssamatkustajia taivaan tielle ja he tulevat myös meille avuksi tällä matkalla ja lohduttamaan meitä. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja lohdutettuna ja luotetaan siihen, että rauha ja turva on meille Jumalassa, ja uskotaan kaikki syntimme anteeksi. Aamen. 

2 kommenttia: