sunnuntai 14. elokuuta 2022

Jeesus - elämämme lähde

 


”Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien.” (Snl. 3:5-6) Nämä sanat minulla on jo kauan ollut tapana kirjoittaa nuoren onnittelukorttiin, kun hän pääsee ylioppilaaksi tai valmistuu ammattiin. Samalla tavalla se on meille kaikille tärkeä ohje.

Me kristityt elämme täällä maailmassa samojen lainalaisuuksien alla kuin muutkin ihmiset. Joudumme kokemaan samat epäoikeudenmukaisuudet ja toimeentulovaikeudet kuin muutkin. Silti meidän tilanteemme on erilainen. Me saamme aina kääntyä rakastavan Isän puoleen ja rukoilla häneltä ymmärrystä elämämme ratkaisuihin. Paikallemme emme voi jäädä, vaan saamme luottaa siihen, että Jumala viitoittaa meille oikean tien ja vie meidät lopulta perille iankaikkiseen elämään.

Tuossa Raamatunkohdassa kehotetaan turvaamaan koko sydämestämme Herraan. Luvussa 4 jakeessa 23 sanotaan: ”Ennen muuta varjele sitä, mikä on sydämessäsi – siellä on koko elämäsi lähde.” Meidän koko elämämme lähde on Jeesus. Jeesus on sovittanut syntimme ja uskomalla tuon syntien sovituksen itsellemme saamme olla turvassa. Tapahtui elämässämme mitä tahansa ja vaikka ongelmia tulisi jatkuvasti lisää, niin ne eivät vaikuta elämämme lähteeseen, Jeesukseen. Hän virvoittaa meitä ja johtaa tämän elämän läpi.

Meidän yhteiskunnassamme ja valitettavasti myös kristillisyydessä Jeesuksen sovintotyön rinnalle ja tilalle on tuotu monenlaisia muita uskomuksia. Ihmisten sydämet on vallannut joku muu kuin Jeesus. Me epäonnistumme usein ihmissuhteissamme ja maallisten asioiden hoitamisessa. Näissä asioissa meidän täytyy koettaa oppia virheistämme. Mutta jos päästämme sydämemme valtiaaksi jonkun muun kuin Jeesuksen, niin se vie meidät kadotukseen. Varjellaan siis sydämemme ja ajatuksemme Jeesuksessa Kristuksessa ja luotetaan siihen, että hän vie meidät perille iankaikkiseen elämään.

 

7 kommenttia: