sunnuntai 21. elokuuta 2022

Kasvu

 


Tänä aamuna, kun näin ikkunasta pihakuusen, mieleeni nousi elävästi, miltä se näyttää keväällä. Uudet neulaset loistavat tuuheina ja vaalean vihreinä. Myös uudet kävyt ovat alkaneet kehittyä. Ensin ne ovat punertavia ja terhakkaasti pystyssä. Kesän mittaan ne muuttuvat vihreiksi ja kääntyvät roikkumaan alaspäin. Nyt näin loppukesällä ne ovat jo muuttuneet ruskehtaviksi ja kaikkien neulasten väri on tumman vihreä. Käpyjen sisällä kehittyvät siemenet, jotka ovat tärkeää ravintoa monille eläimille, ja ensi vuonna ne ovat valmiita myös kasvattamaan uusia taimia.

Tuo kuva alkoi puhua minulle kristityn elämästä. Uudet versot voisivat kuvata sitä, kun joku Raamatun sanan kohta on avautunut meille ja se tulee osaksi meitä. Kävyt voisivat taas olla meissä näkyvää Hengen hedelmää. Tuon hedelmän kasvaminen vaatii kuitenkin aikaa. Kun saamme vastaanottaa syntien sovituksen Jeesuksessa, emme muutu synnittömiksi, vaan olemme edelleen itsekkäitä, rauhattomia, kärsimättömiä ja epäystävällisiä. Silti me Jeesuksen pelastamina haluamme toimia Jumalan tahdon mukaan ja saamme kasvaa myös ihmisinä. Jumalan lapsena olemme saaneet Pyhän Hengen, ja Hän alkaa kasvattaa meissä hedelmää: rakkautta, iloa, rauhaa, kärsivällisyyttä, ystävällisyyttä, hyvyyttä, uskollisuutta, lempeyttä ja itsehillintää. (Gal 5: 22-23)

Tämän hedelmän kasvaminen ei tapahdu hetkessä ja usein sen kypsyminen sisältää monenlaisia vastoinkäymisiä. Jos ajatellaan vaikka kärsivällisyyttä. Kärsivällisyytemme kasvaa vain siten, että joudumme tilanteisiin, joissa meiltä vaaditaan enemmän kärsivällisyyttä kuin meillä on. Tuollaisessa tilanteessa usein ensin hermostumme tai lannistumme. Pyhän Hengen voimalla me kuitenkin jaksamme eteenpäin ja lopulta tuokin asia menee ohi ja saamme huomata, miten kärsivällisyytemme lisääntyi hitusen verran.

Kuusen kasvu kestää kymmeniä vuosia ja samoin mekin saamme kasvaa koko elämämme ajan Pyhän Hengen hoidossa. Tämän kasvun tukena meillä on Jumalan sana, ehtoollinen, rukous ja uskovien yhteys. Meidän ei tarvitse lannistua epäonnistumisista, vaan saamme aina pyytää syntejämme anteeksi ja myös uskoa ne anteeksi saaduiksi Jeesuksen tähden. Ole turvallisella mielellä. Pyhä Henki on kanssamme koko tämän maan päällisen elämämme ajan ja pitää meidät kiinni Jeesuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti