sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Elämä on nyt

 


Me ihmiset olemme usein sellaisia sitku-ihmisiä. Suunnittelemme elämäämme erilaisten virstanpylväiden mukaan: sitten kun lapset muuttavat pois kotoa, sitten kun pääsen eläkkeelle, sitten kun … Usein kuitenkin käy niin, että elämä muuttuu radikaalisti jo ennen tuota odotettua tapahtumaa eikä suunnitelmat toteudukaan. Elämä on tässä ja nyt. Emme pysty itse vaikuttamaan ollenkaan kaikkiin asioihin, joita meille tapahtuu, mutta pystymme kuitenkin valitsemaan elää sitä meille annettua elämää luottaen Jumalan huolenpitoon.

Näitä miettiessäni mieleeni tuli Roomalaiskirjeen 8. luvun kohta: ”Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen. ” (jae 28) Alaviitteessä on vaihtoehtoinen suomennos: ”Jumala johtaa kaiken niiden parhaaksi, jotka häntä rakastavat.” Ajattele miten ihana asia: Jumala johtaa kaiken meidän parhaaksemme! Meidän omat suunnitelmamme saattavat mennä uusiksi lukemattomia kertoja, mutta Jumala johdattaa kuitenkin meitä aina kohti päämäärää, iankaikkista elämää Hänen yhteydessään.

Miten pystyisin luottamaan tuohon Jumalan johdatukseen niin, etten murehtisi? Meille uskotuista asioista huolehtiminen parhaan kyvyn mukaan on eri asia kuin murehtiminen. Mark Twain on sanonut: ”Minulla on ollut paljon huolia elämässäni, joista suurin osa ei koskaan toteutunut.” Tuo on oikein osuva kuvaus murehtimisesta. Murehtiminen vie elämästä ilon. Me saamme elää tänäänkin kuin viimeistä päivää iloiten siitä, että Jeesus on sovittanut syntimme.

Tämä maanpäällinen matka ei ole tärkeintä vaan päämäärä. Kuitenkin meidät on kutsuttu juuri täällä maan päällä rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja lähimmäisiämme kuin itseämme. Jos koko ajan havittelemme jotain, mitä meillä ei ole nyt, elämä valuu hukkaan. Lähimmäisemme ovat tässä ja nyt. Meidän kuuluu huolehtia omasta hyvinvoinnistamme tänään, ei joskus myöhemmin. Tärkein elämämme asia on pelastus uskossa Jeesukseen Kristukseen. Tässä uskossa eläen saamme tänäänkin hoitaa niitä asioita, jotka meillä tällä hetkellä on. Ole siunattu!

5 kommenttia:

  1. Kiitos "keidashetkestä" Tuula - hyvää Kristityn vapauden-sunnuntaita ja siunausta sinulle ja läheisillesi, hyvän päämäärän myötä !

    VastaaPoista
  2. kiitos💜 tuli tarpeeseen 🙏🏼💜

    VastaaPoista