perjantai 14. lokakuuta 2022

Turva Jeesuksessa

 


Armon ja rauhan tervehdyksellä kaikkia rakkaita ystäviä haluan tervehtiä. Eilen jouduin pohtimaan syvemmältä sitä, mikä on meidän perusturvallisuus ja mihin me tässä elämässämme voimme turvautua. Jokapäiväisessä elämässä meillä usein on ajatuksena, että kun on tietty määrä rahaa ja ruokaa pakastimessa, niin se tuo perusturvallisuuden. Toki se niinkin on. Juttelin erään ihmisen kanssa, joka oli juuri menettänyt läheisen ihmisen ja hän koki, että kaikki se turvallisuus, joka heidän kymmenien vuosien avioliiton aikana oli tullut, oli kadonnut. Me voimme kaikki ymmärtää tämän niin, että meillä on sydämessämme tiettyjä asioita, joiden varaan me rakennamme perusturvallisuutta.

Tämä puhutteli minua tosi paljon ja aloin sitä miettiä. Loppupelissä meille ei tänne maan päälle jää mitään muuta kuin Jeesus Kristus, johon me voimme luottaa ja joka voi olla meidän puolustajamme. Vaikka tuntuisi siltä, että myös Jeesus on meidät hylännyt, niin luotetaan ystävät siihen, että Jeesus pitää meistä huolen. Se on kuitenkin siinä, että me luotamme Jeesuksen armon omalle kohdallemme. Luotamme Jeesuksen elämäämme, oli elämäntilanteemme mikä tahansa.

Jeesus lupaa opetuslapsilleen ennen kuolemaansa: ”Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman.” (Joh. 16:33) Tämä lupaus koskee myös meitä. Haluankin rohkaista sinua ystävä siinä, että oli tunne mikä hyvänsä, niin Jeesus pitää meistä huolen ja hoitaa meidät taivaan kotiin. Jeesus voi kääntää myös ne asiat, jotka meistä tällä hetkellä tuntuvat pahoilta ja vääriltä, meille hyväksi. Kaikkien vaikeuksienkin kautta me selviämme voittajana maaliin. Meillä ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin luottaa siihen, että Jeesus Kristus on meidän kaikki synnit sovittanut. Uskotaan tänäänkin kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen.

2 kommenttia: