tiistai 18. lokakuuta 2022

Jumala on luotettava

 


Meillä monilla on kokemuksia siitä, miten joku ihminen esimerkiksi työpaikalla tai suvussa ei ole luotettava. Toistuvasti hän lupaa tehdä asioita, mutta ei sitten kuitenkaan tee. Tällaiseen käytökseen meillä jokaisella on taipumusta ainakin jonkin verran. Minä olen toiminut monta kertaa niin, että olen luvannut, mutta en sitten kuitenkaan ole tehnyt asiaa. Selitykseksi olen saattanut antaa unohduksen, kiireen tms. Me ihmiset emme ole täysin luotettavia, vaikka haluaisimmekin olla.

Tämä asia tuli mieleeni, kun luin Raamatusta Heprealaiskirjeen 10. luvusta: ”Pysykäämme horjumatta tunnustuksessa ja toivossa, sillä hän, joka on antanut meille lupauksensa, on luotettava.” (jae23) Meidän uskomme perustuu siihen, että Jumala on luotettava. Hän pitää sen, mitä on sanassaan luvannut ja Jumala on luvannut, että jokainen, joka uskoo Jeesukseen, pelastuu. Tätä lupausta meidän ei tarvitse omalla kohdallammekaan epäillä.

Tätä maanpäällistä elämää koskien saatamme ajatella, että Jumala on antanut meille jonkin lupauksen profetian sanan kautta. Tällaisia lupauksia ei kuitenkaan pidä sekoittaa niihin lupauksiin, jotka ovat Raamatussa. Profetiat voivat olla lähtöisin ihmisestä tai niitä voidaan tulkita väärin. Jos niitä sitten pitää luotettavina, eivätkä ne toteudukaan, niin silloin saattaa alkaa epäillä myös Jumalan lupausta pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa. Jumala voi kyllä antaa meille rohkaisuksi profetian sanan ja saamme myös rukousvastauksia, jotka vahvistavat uskoamme. Näiden varaan emme kuitenkaan voi rakentaa uskoamme.

Jumalan lupaus pelastuksesta on voimassa jokaisen ihmisen kohdalla. Kaikki eivät kuitenkaan pelastu, vaan ainoastaan ne, jotka turvaavat Jeesuksen sovintokuolemaan ja ylösnousemukseen. Synnin vuoksi koko maailma on tuomittu kadotukseen, mutta suuresta rakkaudestaan Jumala lähetti Ainoan Poikansa pelastamaan sen. Me saamme siis tänäänkin luottaa siihen varmaan lupaukseen, että Jeesus on sovittanut minun ja sinun synnit ja me saamme uskoa kaiken anteeksi. Ole turvallisella mielellä. Jeesus ei päästä sinusta irti, vaan vie perille iankaikkiseen elämään. Aamen.

4 kommenttia: