maanantai 22. toukokuuta 2023

Armoa ilman muttaa

 


Osa meistä ihmisistä on sellaisia, jotka reagoivat hyviinkin asioihin mutta- sanalla. Tällaisen ihmisen lähellä on raskasta elää. Kun kaikkiin ehdotuksiin ja ajatuksiin tulee vastauksena ’Mutta kun …’, vähitellen ei hänen kanssaan halua enää keskustella.

Usein on niin, että nämä mutku -ihmiset tuovat tuon saman epäilyksen ja vaatimuksen myös evankeliumiin. Yksin armosta, yksin Jeesuksen sovintotyön tähden saadun pelastuksen riemuun hän tuo varoittavan sormen ja lain vaatimukset. Jos haluaa, Raamatusta kyllä saa yhdistelemällä vesitettyä kaiken ilon ja armon. Otan yhden esimerkin.

”Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa. Hengen laki, joka antaa elämän Kristuksen Jeesuksen yhteydessä, on näet vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.” (Room. 8:1–2) Voiko tämän ihanampaa asiaa olla! Kun iloitset sydämestäsi pelastuksesta, joka ei ole kiinni sinun omista teoistasi eikä onnistumisistasi, mutku -ihminen pudottaa sinut heti maan rakoon: Mutta ”Miten siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme elä lain vaan armon alaisina? Emme toki! Tehän tiedätte, että jos antaudutte orjina tottelemaan jotakuta, olette juuri sen orjia, jota tottelette. Te joko palvelette syntiä, mikä johtaa kuolemantuomioon, tai olette kuuliaisia Jumalalle, mikä johtaa vapauttavaan tuomioon.” (Room. 6: 15–16)

Nämä molemmat asiat ovat totta. Mutku -ihminen lukee ne siten, että meidän täytyy itse selättää synti ja pystyä elämään synnittöminä, että olemme kuuliaisia Jumalalle. Raamattu kuitenkin todistaa, ettei yksikään ihminen pysty elämään synnittömänä. Jos pystyisi, ei Jeesusta tarvittaisi mihinkään. Koska synnin palkka on kuolema, ja jos ihminen pystyy elämään ilman syntiä, ei hän kuole. Me olemme kuitenkin ihan jokainen syntisiä ja ainut mahdollisuutemme on turvautua Jeesuksen armoon.

Evankeliumi on ilosanoma. Pidetään se siis sellaisena. Iloitaan Jeesuksen sovintotyöstä ja katsotaan häneen, ei itseemme. Jos joku ihminen tuo tämän ilosanoman perään mutta-sanan, niin ei kuunnella häntä. Voimme sanoa hänelle, että Jeesus on sovittanut minun syntini eikä siihen ole mitään lisättävää. Iloa Jeesuksessa sinulle, rakas uskonystävä!

1 kommentti:

  1. Aivan naulan kantaan! Tismalleen samaa mieltä kanssasi! Hyvä Tuula!

    VastaaPoista