lauantai 27. toukokuuta 2023

Ilo Jeesuksen tuntemisesta

 


Kouluvuosi alkaa olla lopuillaan ja mieleeni tuli pieni poika, joka lukemaan opittuaan oli sitä mieltä, että nyt ei sitten enää tarvitse lukea, kun osaa jo. Lukutaidon parantuessa tämä poika onneksi pääsi sisälle kirjojen maailmaan ja hänestä tuli innokas lukija. Hän on muutenkin utelias ja havainnoi maailmaa innokkaasti. Tiedonhalu ja oppimisen ilo tekevät koulunkäynnistä mukavaa.

Tänä aamuna aloin miettiä, miten me kristityt joskus suhtaudumme Jeesukseen samalla tavalla kuin tuo poika aluksi lukemiseen. Kun olemme kerran saaneet uskon lahjan, niin ajattelemme, että se riittää. Jeesuksen tunteminen kuitenkin vasta alkaa siitä, kun Pyhä Henki saa herättää meissä uskon Jeesukseen syntien sovittajana.  Jos ihminen ei käytä lukutaitoaan, ei sillä taidolla ole hänelle mitään merkitystä. Samalla tavalla, jos usko ei ole osa elämää, niin se menettää merkityksensä.

Meille on annettu Raamattu, josta saamme oppia tuntemaan Jumalaa. Kun tutkimme Sanaa, niin tiedonhalu lisääntyy. Omalla älykkyydellämme emme kuitenkaan Jumalan sanaa ymmärrä, mutta tutkiessamme sitä rukoillen, me kyllä saamme ymmärrystä. Jäähyväispuheessaan Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut.” (Joh. 14:26) Pyhä Henki opettaa meitäkin tuntemaan Jeesusta.

Jumalan Sana paljastaa myös millaisia me olemme. On raskasta huomata, miten synti asuu meissä ja inhimillinen ihminen meissä haluaisi kieltää sen. Ei ole helppoa tajuta, ettei pysty olemaan hyvä ihminen. Juuri tällaisia ihmisiä varten Jeesus on kuitenkin tullut. Jeesus on sovittanut syntimme ja me saamme uskoa kaiken anteeksi. Kun me tästä anteeksiantamuksesta käsin opettelemme tuntemaan Jeesusta, rakkautemme häneen lisääntyy. Jeesuksen toive on, että Hänen rakkautensa meitä kohtaan näkyy myös siinä, että me rakastamme toisiamme. Opetellaan siis koko elämämme ajan tuntemaan Jeesusta paremmin ja annetaan hänen vaikuttaa elämässämme. Herran Jeesuksen Kristuksen tunteminen on arvokkaampaa kuin mikään muu. Iloitaan tänäänkin Jeesuksesta.

1 kommentti: