keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Jeesuksen siunaavien käsien alla

 


Vietämme Jeesuksen taivaaseen astumisen juhlaa. Olemme varmaan kaikki nähneet kuvan, jossa Jeesus nousee pilvellä taivaaseen opetuslasten silmien edessä. Sen jälkeen kaksi enkeliä sanoo opetuslapsille, että Jeesus tulee kerran takaisin samalla tavalla. Aloin tutkia Raamatusta, mitä tuosta hetkestä kerrotaan ja silloin huomasin yhden asian, johon en ole aikaisemmin erityisesti kiinnittänyt huomiota. Luukkaan evankeliumin viimeisessä luvussa sanotaan: ”Jeesus vei opetuslapset ulos kaupungista, lähelle Betaniaa, ja siellä hän kohotti kätensä ja siunasi heidät. Siunatessaan hän erkani heistä, ja hänet otettiin ylös taivaaseen.” (Luuk. 24:50-51)

Taivaaseen noustessaan Jeesus koko ajan siunasi opetuslapsia ja samalla tavalla hän tulee takaisin. Minusta tuntuu, ettei tuo Jeesuksen siunaus lakkaa näiden kahden tapahtuman välillä missään vaiheessa. Jeesus siunaa omiaan jatkuvasti. Jeesus on tälläkin hetkellä Jumalan oikealla puolella ja rukoilee meidän puolestamme. (Room. 8:34) Ajattele, millaisessa turvassa me saamme olla!

Jeesus antoi opetuslapsilleen, ja siis samalla myös meille, tehtävän. ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” (Matt. 28:18-20) Tuota tehtävää me saamme hoitaa siunauksen alla. Jeesuksen kädet ovat kohotettuna siunaukseen, kun me kerromme hänestä toisille. Samalla myös ne, joille me Jeesuksesta kerromme tulevat siunatuiksi.

Toisinaan meistä saattaa tuntua, ettei meistä ole kertomaan Jeesuksen pelastustyöstä kenellekään, ettemme osaa ja pelkäämme, että sanomme jotain väärin. Tällainen ajattelu on itsensä korottamista, koska se sisältää ajatuksen, että me saisimme jonkun uskomaan Jeesukseen syntien sovittajana. Näin ei kuitenkaan ole. Meille on annettu tehtävä kertoa, mutta Pyhä Henki herättää uskon.

Eletään siis rohkeasti Jeesuksen opetuslapsina. Luotetaan siihen, että Jeesus on kanssamme joka hetki ja siunaa työmme. Meidän ei tarvitse pelätä, vaan saamme elää koko ajan Jeesuksen siunaavien käsien alla.

3 kommenttia:

  1. Jotkut tapaavat sanoa kun vain yritämme parhaamme syntiävastaan. Niin Jeesus auttaa siinä! Mutta Jeesus haluaa itse tehdä meissä kaiken. Ei Jeesus ja minä vaan. Yksi Jeesus!

    VastaaPoista