maanantai 5. kesäkuuta 2023

Älä pelkää

 


Armon ja rauhantervehdys kaikille lukijoille. Katselin televisiota, kun sieltä tuli luonto-ohjelma, jossa oli päästetty hevosia ja lehmiä kesäksi laitumelle. Sen seurauksena luonto heräsi aivan uuteen eloon. Siinä kävi hyvin esille luonnon ekologia, miten kaikilla sittisontiaisilla ja muilla vastavilla on suuri merkitys luonnon kiertokulussa. Luonnossa ei ole yhtään turhaa eliötä, vaan kaikilla on oma tehtävänsä.

Jumala on myös meidät ihmiset luonut niin, ettei meistä kukaan ole turha, vaan Jeesus rakastaa meistä jokaista. Meidän tulee ottaa Jeesuksen rakkaus vastaan ja seurata ristintietä. Jesajan kirjan 43. luvun ensimmäisessä jakeessa sanotaan. ”Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut. Sinä olet minun.” Eikö tämä ystävät ole aivan valtavan ihanaa tekstiä, kun me ajattelemme sitä, että Jumala on kutsunut meitä jokaista nimeltä. Lisäksi siinä sanotaan, että älä pelkää. Kuulin, vaikka en ole itse asiaa tutkinut, että tämä ”älä pelkää” olisi Raamatussa 365 kertaa eli jokaiselle päivälle: Älä pelkää.

Me saatamme omassa elämässämme kulkea monenlaisia polkuja. Olimme juuri Tuulan kanssa kävelemässä melko vaikeaa maastoa. Siinä kulkiessa tuli mieleeni, että saatamme omassa elämässämmekin joutua kulkemaan haastavissa maastoissa, mutta Jumala pitää kuitenkin meistä huolen. Me emme voi olla niin surkeassa tilanteessa, etteikö Jumala kutsuisi ja johdattaisi.

Usko on sellainen asia, ettei se pysy meissä ellemme ruoki sitä. Jos me koko ajan tahallamme olemme pois Jumalan sanan kuulosta, niin kyllä se uskokin siinä pikkuhiljaa hiipuu. Jeesus on sanassa ja Sana on Jeesus eli koko Raamattu todistaa siitä, miten Jeesus on tullut ja pelastanut meidät pienet ihmiset. On hyvin tärkeää, että me huolehdimme hengellisestä hyvinvoinnistamme. Minulle se on kirkossa ja ehtoollisella käynti ja raamattupiiri, jossa saa tavata toisia kristittyjä. Toivoisin myös, että kristityt nykyäänkin enemmän soittaisivat ja kävisivät toistensa luona kylässä. Tuntuu, että tänä nykyisenä media-aikana se on jäänyt hyvin vähälle.

Haluan rohkaista sinua ystävä, että älä pelkää. Jeesus on juuri sinun synnit sovittanut ja meidän nimet on kirjoitettuna elämän kirjaan. Me saamme olla hyvässä turvassa ja lohdutettuna ja luottaa, että me kerran pääsemme iankaikkiseen taivaan iloon ja riemuun. Sen on Jeesus meille luvannut. Ei välitetä näistä matkan vaivoista, vaan ollaan turvallisella mielellä ja lohdutettuna. Aamen.

3 kommenttia: