sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Herra on minun paimeneni

 


Armoa ja rauhaa rakkaat blogin lukijat. Haluan kirjoittaa Psalmista 23, joka alkaa: Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Tämä on varsin selkeä teksti. Kun ajattelemme, että itse Jeesus on meidän paimenemme, niin se tietää sitä, että Jeesus huolehtii meistä. Jeesus käyttää myös omissa vertauksissaan usein itsestään paimenvertausta ja lampaina hän puhuu meistä ihmisistä.

Olen joskus aikaisemmin ottanut tekstissäni esiin sen, että Lähi-Idässä laaksossa, missä lampaat ovat virkistymässä, on synkkää, sillä vain ehkä 10–15 minuuttia vuorokaudessa sinne paistaa aurinko. Siellä laaksossa on kuitenkin parhaimmat ruohikot ja juomapaikat. Siellä on raikasta vettä juotavaksi ja tuoretta ruohoa syötäväksi. Kun me ajattelemme paimenia, niin paimen vie laumansa laaksoon tai vuorille ja katsoo sille sopivan paikan, jossa on sopivasti ruohoa. Lammas vaatii joskus erikoistakin huolehtimista. Jos se esimerkiksi kaatuu kuoppaan selälleen, niin se ei itse pääse pystyyn, vaan paimenen täytyy se nostaa. Sellainen lammas, joka ei oikein tahdo pysyä joukossa, vaan on aina menossa muualle, niin paimen saattaa murtaa hiukan lampaan jalkaa ja ottaa sen sitten kantaakseen olkapäilleen. Paimen kantaa sitä niin kauan, että lammas on kunnossa, mutta sen jälkeen lammas ei paimenen luota halua lähteä pois.

 Kun me ajattelemme tätä luonnollista paimenta meidän taivaalliseen Isäämme, niin eikö se ystävät ole turvallista luottaa siihen, että meidän taivaallinen Isämme tietää, mikä meidän elämässämme kulloinkin on tarpeen. Hän käyttää meitä syvissä laaksoissa, jossa ei aurinkokaan paista, voimistumassa ja juomassa makeaa vettä ja syömässä tuoretta ruohoa. Hän vie myös sinne vuoren rinteille. Hän pitää huolen siitä, että villa ei pääse kasvamaan liian pitkäksi, koska pitkään villaan tulee helposti loisia ja se käy painavaksi lampaan kantaa. Paimen huolehtii, että villa keritään ajallaan.

Kun me saamme olla sellaisen paimenen johdettavana kuin Jeesus on, me tiedämme, että hän kerran vie meidät taivaan kotiin. Me saamme ystävät rakkaat tänä päivänäkin uskoa, että Jeesus on se, joka kestää kuolemassakin. Jeesus on pessyt meidän synnit pois; sinun ja minun synnit Jeesus on pessyt pois. Me saamme täällä ajassa olla virkistäytymässä sanan ja sakramenttien kautta, mutta myös raamattupiireissä ja monenlaisissa hengellisissä tilaisuuksissa.

Haluan nyt aivan erityisesti rohkaista sinua ystävä, joka olet tänään epäilevällä mielellä, usko kaikki sinun syntisi anteeksi Jeesuksen nimen ja veren tähden. Sinä saat olla hyvässä turvassa ja lohdutettuna ja luottaa siihen, että kerran nämä ahdistuksen ajat päättyy ja saamme mennä taivaan iloon ja riemuun. Aamen.

4 kommenttia: