lauantai 3. kesäkuuta 2023

Kuulemisen ihme

 


Oletko koskaan ollut tilanteessa, että ihminen puhuu kyllä samaa kieltä kuin sinä, mutta et silti ymmärrä mistä hän puhuu. Asia saattaa olla sinulle täysin vieras tai ihmisen puhetyyli vain on sellainen, ettet pysty seuraamaan sitä. Ajattelen, että tällainen on usein tilanne, kun puhumme Jeesuksesta sellaiselle, jolle Jeesuksen sovintotyö on vieras asia. On myös monia ihmisiä, jotka ovat lukeneet Raamattua, mutta eivät löydä sieltä armollista Jumalaa, päinvastoin.

Ensimmäisenä helluntaina Jumala vuodatti Pyhän Hengen opetuslapsiin, ja nämä alkoivat puhua niitä kieliä, joita kuulijat puhuivat. Pietari puhui kuulijoille Jeesuksen ristiinnaulitsemisesta ja ylösnousemisesta ja syntien anteeksi saamisesta. 3000 ihmistä otti vastaan tämän sanan ja liittyi Jeesukseen uskovien joukkoon. Tässä tapahtui kuulemisen ihme, jonka saa aikaan Pyhä Henki. Vain Pyhä Henki voi avata ihmisen korvat kuulemaan Jumalan sanaa niin, että tämä ymmärtää sen.

Ajatus Jeesuksesta, joka on kuolemallaan sovittanut kaikki ihmisten synnit, on luonnolliselle ihmiselle mahdoton. Ilman Pyhän Hengen työtä kukaan ei voi ottaa vastaan Jeesusta syntiensä sovittajana. Pyhän Hengen täytyy ensin avata ihmisen sydän tajuamaan oma syntisyytensä ja se, ettei hän mitenkään voi itse itseään pelastaa. Vasta sen jälkeen hän voi vastaanottaa Jeesuksen pelastajanaan.

Myös Raamatun lukemiseen me tarvitsemme Pyhää Henkeä tulkiksi. Omalla älyllämme me emme Jumalan sanaa ymmärrä. Johanneksen ilmestyksessä on kirje seitsemälle seurakunnalle. Jokainen näistä viesteistä päättyy: ”Jolla on korvat, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille.” Usko tulee Jumalan sana kuulemisesta ja Pyhä Henki on Jumalan sanan selittäjä, eläväksi tekijä. Rukoillaan siis, että Pyhä Henki avaa meidän pelastettujen korvat kuulemaan, mitä asiaa Jumalalla meille on. Rukoillaan myös, että Hän avaa läheistemme korvat kuulemaan ilosanoman synnit sovittaneesta Jeesuksesta. Jumalan sanan täyttämää kesää sinulle!

1 kommentti: