lauantai 10. kesäkuuta 2023

Pelastuksen riemu

 


”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle.” (Luuk. 2:10) Nuo tutut enkelin sanat paimenille nousivat mieleeni ja samalla aloin ajatella sitä, miten paljon Raamatussa meitä kehotetaan iloitsemaan pelastuksesta. Jäähyväispuheessaan opetuslapsille Jeesus sanoi, että kun opetuslapset näkevät Jeesuksen jälleen, niin silloin heidän sydämensä täyttää ilo, jota kukaan ei voi riistää heiltä pois. (Joh. 16:22)

Tuo on niin totta jokaisen Jeesuksen pelastaman elämässä. Tämä pelastuksen ilo ei ole riippuvainen olosuhteista. Inhimillisesti meillä voi olla paljon vaikeuksia elämässämme eikä ilonaiheita juurikaan löydy. Silti kaiken sen keskellä saamme iloita siitä, että Jeesus on sovittanut syntimme ja saamme elää hänen kanssaan iankaikkisesti.

Jos ihminen on rakastunut, hänestä paistaa ilo. Tuo ilo näkyy hänessä niin, että kaikki huomaavat sen. Samalla tavalla Pyhä Henki saa meissä paistamaan pelastuksen ilon. Meidän ei tarvitse sitä itsestämme yrittää puristaa, koska se on Pyhän Hengen lahjaa ja tulee häneltä, ei meistä itsestämme.

Saatana kuitenkin vihaa aivan erityisesti iloista uskovaa ja siksi se koettaa peittää tuota iloa kaikenlaisilla vaatimuksilla. Se koettaa saada meidät uskomaan, ettemme kelpaa Jeesukselle muuten kuin onnistumalla suorittamaan erilaisia asioita. Mutta ei kuunnella sitä. Filippiläiskirjeessä kehotetaan: ”Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa! Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.” Fil. 4: 4-5)

Myös lempeys on Pyhän Hengen lahjaa ja tässä jakeessa se on liitetty yhteen ilon kanssa. Ja lisäksi sanotaan, että Herra on lähellä. Jeesus on lähellä meitä, kun me iloitsemme hänessä. Annetaan tämän ajatuksen oikein hoitaa meitä ja annetaan itsellemme lupa näyttää se ilo, jonka Jeesus meille antaa.

1 kommentti: