sunnuntai 9. heinäkuuta 2023

Pienet ovat suuria

 


Armon ja rauhan tervehdys kaikille rakkaille blogin lukijoille. Tänään tuli minun vuoroni kirjoittaa jotain tähän blogiin ja tunsin itseni kyllä todella pieneksi. Sellaiseksi, ettei minulla ole omasta puolestani mitään sanottavaa, muuta kuin se, että Jeesus on suuri ja hän voi, mutta me ihmiset emme voi oikein mitään.

Katselin televisiota ja siellä tuli dokumentti lieroista eli kastemadoista ja siitä, miten tarpeellisia koko ekosysteemin kannalta nämä lierot ovat. Ne syövät puolet omasta painostaan vuorokaudessa ja kuinka tärkeää on niiden uloste ja mikä tehtävä niillä on maan muokkauksessa ja eroosion ehkäisemisessä ja kaikessa. Näiden lierojen tehtävä on todella tärkeä, voi olla, että jopa tärkein koko ekosysteemin kannalta.

Ajattelen niin, että myös meillä kristityillä, kun me tunnemme itsemme mahdottomaksi omasta puolestamme Jumalan edessä, silloin Jumala on suuri ja Jumala voi. Jumala tekee ihmeitä ja Jumala antaa meille kaikki syntimme anteeksi. Mieleeni tuli Mooses, joka sanoi, että kun hänellä on niin kankea kieli, niin kuinka hän voisi puhu kenellekään mitään. Usein myös meillä kristityillä on se sama tunne: ei ole omasta puolesta mitä sanoa.

Olen joskus aikaisemminkin kirjoittanut jossain blogissa siitä, miten eräs vanha mummo sanoi aina raamattupiirissä, että Jeesuksessa on kaikki synnit anteeksi. Ajattelin silloin nuorena, että kuinka tällä ihmisellä on aina tuo sama ajatus, etteikö hänellä todellakaan ole mitään muuta sanottavaa. Tällä elämänkokemuksella olen oppinut ymmärtämään sen, että itseasiassa hänellä oli se tärkein sanottava.

Ystävät, minäkin haluan tänä päivänä sanoa sinulle, joka olet epäilevä, etkä jaksaisi millään uskoa: Usko, että Jeesus on sinun syntisi sovittanut ja sinä saat luottaa siihen ihan maan matosen tavoin. Niin kuin vanhat kristityt aikoinaan tapasivat sanoa, että Jeesuksen armo kulkee alempana kuin lattialista. Se tarkoittaa sitä, ettei ole niin suurta syntiä, jota et anteeksi saa. Siitä kun me uskomme syntimme anteeksi ja Jeesus meitä vielä oikein siinä vahvistaa, niin siitä me saamme voiman tälle tielle ja matkalle.

Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja luotetaan siihen, että Jeesus on meidän puolestamme Golgatan keskimmäisellä ristillä sovittanut kaikki meidän synnit. Me saamme olla hyvässä turvassa ja lohdutettuna ja uskoa kaikki meidän synnit anteeksi Jeesuksen nimen ja veren tähden. Aamen.

8 kommenttia: