keskiviikko 5. heinäkuuta 2023

Nimeltä kutsutut

 


Viime sunnuntaina kirkossa tapasin tuttavani, jonka nimi ei tullut heti mieleeni. Edellisestä tapaamisestamme on kulunut jo pitkä aika, mutta silti tuntui kurjalta, kun en meinannut muistaa hänen nimeään. Vaikka muistin paljon muita asioita, niin nimi tuntui tosi tärkeältä. Ajattelin siinä, että onneksi Jumala ei unohda kenenkään nimeä, vaikka joku olisi kauankin hänestä erossa. 

Jumala kutsuu ihmistä nimeltä. Hän ei osoita sormella, että ”sinä siellä, tule tänne”, vaan kutsuu jokaista hänen omalla nimellään. Hän puhuu sillä tavalla, että ihminen ymmärtää Jumalan tarkoittavan juuri häntä. Nimeltä kutsumisesta tulee mieleeni kaksi Raamatun kohtaa. Jesajan kirjan luvussa 43 jakeessa 1 sanotaan: ”Ja nyt – näin sanoo Herra, joka sinut loi Jaakob, joka sinut muovasi Israel: -Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun.” Jeesus on sovittanut juuri minun syntini ja lunastanut minut omakseen. Minä kuulun hänelle. Samalla tavalla Jeesus on sovittanut myös sinun syntisi ja sinä kuulut hänelle. Me saamme jäädä turvallisesti hänen huomaansa.

Toinen mieleeni tuleva kohta on Johanneksen evankeliumin 10. luvussa, jossa Jeesus puhuu itsestään lammastarhan porttina ja hyvänä paimenena. ”Se, joka menee portista, on lampaiden paimen. Hänelle vartija avaa portin, ja lampaat kuuntelevat hänen ääntään. Hän kutsuu lampaitaan nimeltä ja vie ne laitumelle. Laskettuaan ulos kaikki lampaansa hän kulkee niiden edellä, ja lampaat seuraavat häntä, koska ne tuntevat hänen äänensä.” (jakeet 2–4)

Jeesus tuntee meidät jokaisen nimeltä ja huomaa heti, jos joku on lähdössä pois, ja kutsuu häntä. Toisaalta Jeesuksen seuraaminen on helpompaa, kun tuntee hänen äänensä ja kuulee hänen puhuvan Raamatun sanan kautta. Jeesus ei pelkästään tiedä nimeäni, vaan oikeasti tuntee minut. Hän tietää heikkouteni ja vahvuuteni, pelkoni ja kiinnostuksen kohteeni ja ihan kaiken minusta. Hän haluaa olla läsnä kaikissa elämäni asioissa.

Jumala on luonut meidät ja tuntee meidät niin kuin vain Luoja voi tuntea. Jeesus on sovittanut syntimme ja lunastanut omakseen. Me kuulumme hänelle. Pyhä Henki on Jumala meidän kanssamme, joka opettaa meitä tuntemaan Jeesusta ja Isää. Hän auttaa meitä kuulemaan Jeesuksen äänen.

Jeesuksen pelastamina meidän nimemme on kirjoitettuna elämän kirjaan ja saamme kulkea tämän elämän läpi luottavaisina, että kerran pääsemme nimeltä kutsuttuina perille.

3 kommenttia: