tiistai 29. elokuuta 2023

Kadonnut löytyy

 


Jumalan armolla ja rauhalla haluan tervehtiä rakkaat ystävät. Minua on tänään mietityttänyt se asia, kun Jeesus puhui siitä, että ’Isä, minä en kadota yhtäkään niistä, jotka olet minulle antanut’. Kuinka lohduttavaa se on. Jeesus pitää huolen meistä. Hän etsii meitä.

Luukkaan evankeliumin 15. luvun alussa Jeesus puhuu ensin sadasta lampaasta ja kuinka niistä yksi katoaa. Kun hän löytää tuon kadonneen, hän pyytää muitakin ilakoimaan tuosta yhdestä löytyneestä lampaasta. Toisessa kohdassa kerrotaan siitä, kun eräällä ihmisellä oli kymmenen kolikkoa, joista yksi katosi. Siihen aikaan on ollut pienet kodit ja niissä pienet maalattiaiset huoneet. Kolikkoa on tuollaisesta huoneesta hyvin vaikea löytää. Kuitenkin sekin kolikko löytyi ja löytyminen sai aikaan suuren ilon, joka haluttiin naapureiden kanssa jakaa. Sen jälkeen tulee vielä tuhlaajapoika vertaus.

Näitä kaikkia kertomuksia yhdistää se, kuinka Jeesus löytää ihan jokaisen. Näissä vahvistuu se sana, että Jeesus ei kadota yhtään niistä, jotka Isä on hänelle antanut. Me saamme luottaa siihen, että kun Jumala on meidät omakseen ottanut, hän vie meidät perille. Meidän ei pidä sitä epäillä, että hän jättäisi meidät jonnekin välille. Jumala huolehtii meistä. Jeesus vie meidät taivaan kotiin. Me saamme olla siitä todella kiitollisia.

Se on sillä tavalla, että mitä Jumala on Raamatussa luvannut, niin sen hän pitää. Näissä vertauksissa täytyy ymmärtää se, että kaikki nuo sata lammasta ja kymmenen kolikkoa olivat lähteneet jo tavallaan niin kuin tielle ja matkalle. Niistä voi sanoa, että ne oli kristittyjä. Omassa elämässä he olivat hairahtaneet pois, mutta Jeesus kuitenkin haki heidät takaisin oikealle tielle. Olen monesti seurannut ihmisiä, jotka ovat lapsesta saakka olleet kristittyjä ja ovat saaneet olla seurakuntayhteydessä. Elämän tiellä on sitten tullut monenlaista mutkaa, mutta Jumala on kuitenkin jossain vaiheessa vetänyt heidät puoleensa.

Me saamme ystävä tänäänkin olla hyvässä turvassa ja luottaa siihen, että totisesti Jeesus hoitaa meidät perille. Me saamme uskoa kaikki meidän synnit anteeksi Herran Jeesuksen nimessä ja viattomassa ja kalliissa sovintoveressä ja luottaa Jeesuksen armoon. Aamen.

3 kommenttia: