lauantai 2. syyskuuta 2023

Elämä Jumalan yhteydessä

 


Kuulin runon, jonka tarkkaa sanamuotoa en muista, mutta ajatus oli tämä: ”Jos sinä etsit Kaikkivaltiasta Jumalaa, niin etsi sitä kaikkialta, sillä Kaikkivaltias on kaikkialla. Jos sinä etsit pelastusta, niin älä sitä etsi kaikkialta, sillä pelastus on vain Golgatalla.”

Olen retkeillyt tänä kesänä melko paljon erilaisilla retkeilyalueilla. Useamman kerran on mieleeni noussut laulu, jossa sanotaan: ”Katso luontoa ja huomaa, että Luojan luomaa parantaa ei voi.” Jumala on luonut kaiken hyväksi ja kauniiksi. Täällä Suomessa me myös saamme edelleen nauttia ihanasta luonnosta, ja meillä on oikeus kulkea metsässä ja poimia marjoja ja sieniä. Kunpa vain osaisimme antaa siitä kunnian Jumalalle.

Jumala voi puhua meille luonnon kautta, mutta sieltä emme kuitenkaan löydä Jeesusta syntiemme sovittajana. Pelastuksen saamiseen tarvitaan Jumalan sana. Roomalaiskirjeessä sanotaan: ”Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.” (10:17) Ihminen ei voi löytää pelastusta mistään omista ajatuksistaan tai kokemuksistaan. Mutta kun ihminen kuulee Jeesuksesta, joka sovitti ihmisen synnin Golgatan ristillä, niin silloin Pyhä Henki voi herättää hänessä uskon.

Myös me, jotka olemme jo saaneet pelastuksen lahjan, tarvitsemme koko ajan Jumalan sanaa voidaksemme hyvin. Jumala haluaa olla yhteydessä meihin, lapsiinsa. Kun olemme seurakuntayhteydessä, luemme Raamattua, rukoilemme ja osallistumme ehtoolliselle, Jumala vahvistaa meitä ja antaa meille uskon ilon.

Meidät on luotu elämään Jumalan yhteydessä ja jakamaan koko elämämme Hänen kanssaan. Olen joskus ajatellut, ettei Jumala tarvitse minun rukouksiani, mutta minä itse tarvitsen niitä. Nyt ajattelen, että Jumala oikein halajaa olla yhteydessä kanssani ja iloitsee rukouksistani. Hän toivoo, että puhun hänelle kaikki asiani.  

Kun elämme yhteydessä taivaalliseen Isäämme, niin silloin Hän toteuttaa meissä myös sen, mitä Paavali Filippiläiskirjeessä sanoo: ”Jumala itse vaikuttaa teissä tahtomisen ja tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.” (2:13) Jeesus on sovittanut syntimme ja siihen me saamme luottaa. Pyhä Henki välittää meille Isän tahdon ja vaikuttaa meissä, että me hänen tahdossaan vaellamme. Siinä on kristityn elämä, jota saamme iloiten elää.

1 kommentti: