sunnuntai 17. syyskuuta 2023

Jeesus korjaa ja vahvistaa

 


Olin eilen parsimiskurssilla, jossa opetettiin erilaisia parsimistekniikoita. Olen toki jo lapsena oppinut parsimaan sukat, mutta en ole kuitenkaan ollut siihen ikinä oikein innostunut ja rikkinäisiä villasukkia on kerääntynyt melko paljon odottamaan korjaamista. Kurssilla keskeistä oli, että parsimisen ei tarvitse hävittää kulunutta kohtaa näkymättömiin, vaan korjata se taas ehjäksi. Siellä käytettiin värikkäitä lankoja, jotka saivat erottua sukan väristä. Lopputuloksena oli hauskasti uudistetut sukat, joita on taas ilo käyttää. Siellä korostettiin myös, ettei kannata antaa sukan mennä kokonaan rikki, vaan vahvistaa sitä jo silloin, kun se on ohentunut.

Kotiin ajaessani mietin oppimaani elämän kannalta. Meitä jokaista elämä kuluttaa. Jokin asia elämässämme myös särkyy ja se on ikään kuin tuo sukan reikä. Jos emme käsittele sitä, se vain pahenee. Meillä itsellämme on usein taipumus, jos vain mahdollista, siirtää asia syrjään. Silloin se ei kuitenkaan korjaannu.

Jeesus haluaa olla elämässämme korjaamassa noita menneisyyden haavoja. Jeesus sanoo: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan hurskaita, vaan syntisiä.” (Mark. 2:17) Ensisijaisesti Jeesus tarkoittaa tällä sitä syntisairautta, joka erottaa meidät Jumalasta. Jeesus on sovittanut kaikki syntimme Golgatan ristillä ja tuon syntien sovituksen saa jokainen uskoa itselleen. Tuon ammottavan reiän elämässämme Jeesus korjaa kokonaan.

Jeesukseen uskovina olemme saaneet itsellemme Pyhän Hengen. Hän alkaa korjata elämäämme vähitellen. Toisinaan menneisyytemme haavat ovat niin kipeitä, että meidän on vaikea ottaa niitä käsittelyyn. Pyhän Hengen ohjauksessa meidän on kuitenkin turvallista aloittaa tuo korjaustyö. Hän ei myöskään pakota meitä ottamaan sitä kirkasväristä lankaa, joka sallii tuon korjatun asian näkyä toisille, vaan voimme valita myös huomaamattoman langan. Tärkeintä on, että asia tulee korjatuksi.

Me Jeesuksen pelastamat olemme edelleen syntisiä ja synti kuluttaa elämäämme. Me saamme kuitenkin joka hetki tunnustaa syntimme rakastavalle Isälle ja uskoa ne anteeksi Jeesuksen tähden. Näin toimien ei ammottavia reikiä pääse tulemaan, vaan saamme Pyhän Hengen avulla vahvistaa kuluneita kohtia. Ollaan siis turvallisella mielellä ja uskotaan koko elämämme Jumalan haltuun. Annetaan hänen olla vahvistamassa ja korjaamassa meitä. Aamen.

 

3 kommenttia: