tiistai 19. syyskuuta 2023

Ota armo, kun tarjotaan

 


Jumalan armon ja rauhan tervehdyksellä haluan tervehtiä kaikkia blogin lukijoita. Kuuntelin edesmenneen Kalevi Lehtisen saarnaa radiosta. Siinä hän kertoi ystävästään Karista, joka oli ollut pellon reunassa laittamassa pyörään ketjuja paikoilleen. Kari oli huomannut kottaraisen käyttäytyvän oudosti pellon reunassa, ja hän oli mennyt sitä lähemmäksi katsomaan. Linnulla oli ollut tikku nokan välissä pystyssä eikä se siksi saanut suutaan kiinni eikä enempää aukikaan. Kari oli yrittänyt mennä lähemmäksi lintua, mutta se oli lennähtänyt aina kauemmaksi. Kari oli miettinyt, miten hän saisi linnun kiinni, jotta voisi auttaa sitä. Sitten hän oli ottanut takkinsa ja heittänyt sen linnun päälle. Kun hän sitten kokeili lintua takin alta, lintu olikin ihan takin reunassa ja pääsi siitä karkuun ja lähti lentoon. Kukaan ei tiedä, miten linnun kävi. Joutuiko se petojen saaliiksi vai kuoliko se ehkä, koska ei pystynyt enää syömään.

Johanneksen evankeliumissa luvussa 8, jakeessa 36 sanotaan: ”Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.” Myös me ihmiset voimme käyttäytyä kuin tuo lintu, kun me emme ole valmiita ottamaan Jeesuksen armoa vastaan. Kun Jeesus yrittää sanalla ja sakramenteilla, ja myös omatuntomme kautta, puhutella meitä, niin me menemme vain pakoon eikä suostuta ottamaan Jeesuksen armoa vastaan. Siinä käy sitten lopulta niin kuin tälle linnulle, että me muut ihmiset emme tiedä, mikä sellaisen ihmisen kohtalo on. Tiedämme vain, että taivaaseen ei ole muuta tietä kuin yksin Jeesuksen Kristuksen armo. Toinen vaihtoehto on iankaikkinen kadotus.

Me emme kuitenkaan ole tuomareita täällä maan päällä. Me emme voi aina tietää muista ihmisistä, kuinka heidän käy. Se on kuitenkin varmaa, että Jeesuksen Kristuksen armo tulee ottaa omalle kohdalle ja suostua siihen, että Jeesus ottaa kaikki meidän syntimme pois. Aivan niin kuin Kari olisi halunnut ottaa linnulta tuon tikun pois, jotta sen elämä olisi voinut jatkua.

Varsinkin ne ihmiset, jotka on lapsena kastettu, ja saamme mennä pyhälle ehtoolliselle, niin se on palaamista kasteen armoliittoon ja Herran yhteyteen. Myös sanan alla me saamme uskoa syntimme anteeksi. Jeesus on meille uskon antaja. Tämän halusin, ystävät, tänään kertoa. Ollaan hyvässä turvassa ja luotetaan siihen, että viimeisenä päivänä Jeesus on herättävä meidät kuolleista ja saamme herätä taivaan kotiin. Ollaan, ystävät, hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti