maanantai 6. marraskuuta 2023

Kristus perheessä

 


Jumalan armon ja rauhan tervehdys rakkaat ystävät ja blogin lukijat. Olen viime aikoina tavannut eräitä ihmisiä ja on tullut puhetta ja ajatuksia siitä, että mies on perheen pää ja mies ikään kuin hallitsisi naista, puolisoaan. Tämä on sillä tavalla ongelmallinen asia, että vielä tänä päivänäkin on naisia, jotka eivät uskalla kotona kertoa omaa mielipidettään, vaan ainoastaan kuuntelevat miestään. Kuitenkin Jumalan mielen mukaista on se, että kotona vallitsisi rauha ja rakkaus ja mies ja vaimo pystyisivät keskustelemaan asioista ja yhdessä sopimaan, mikä on kulloinkin hyvä.

Haluan ottaa 1. korinttilaiskirjeen luvusta 11 jakeen 3: ”Teidän tulee kuitenkin tietää, että jokaisen miehen pää on Kristus, naisen pää on mies ja Kristuksen pää on Jumala.” Meidän tulee ymmärtää, että tässä pää-sanan sijalla voisi olla alku. Aivan niin kuin narun pää. Me ymmärrämme, että se naru alkaa siitä päästä. Tuohon aikaan pää-sanalla ei ole ollut päällikkötyylistä merkitystä, vaan sillä tarkoitettiin alkua.

Kun me ajattelemme, että jokaisen miehen pää on Kristus, niin mies on saanut alkunsa Kristuksesta. Jeesus on meidät luonut. Naisen pää on mies eli nainen on luotu miehen kylkiluusta. Kristuksen pää on Jumala. Poika on syntynyt Isästä ja on yksi ja sama Jumala.

Tätä kirjoitusta miettiessäni ajattelin, kuinka meidän tulee ymmärtää näitä laajempia ajatuskulkuja. Myöhemmin tuossa kirjeessä kyllä puhutaan siitä, että miehen tulee rukoilla ja olla sanankuulossa ilman päähinettä ja naisella taas tulisi olla pää peitettynä. Näillä ei kuitenkaan ole autuuden kanssa mitään tekemistä. Paavalikin jättää ne vapaasti mietittäväksi, mutta siihen aikaan naisilla on ollut pää peitettynä sanan kuulossa.

Halusin tämän ottaa esille sen vuoksi, että me emme saa miehinä olla millään tavalla alistamassa puolisoamme eikä ymmärtää väärin omaa asemaamme, vaan meidän tulee rakastaa puolisoamme niin kuin läheisiämme ja kanssaihmisiämme. Ystävät, me olemme näissäkin asioissa vajaita ja puutteellisia, mutta me saamme siitä huolimatta tänäänkin uskoa kaikki syntimme anteeksi Jeesuksen nimen ja veren tähden. Aamen.

2 kommenttia:

  1. Voi kun kaikki miehet,naisetkin,olisivat aikoinaan tuon ymmärtäneet.Se olisi ehkä vähentänyt avioerojen määrää,sekä paljon turhaa tuskaa.🤔😍

    VastaaPoista
  2. Olen Varpu Nurmenmäki 😅👌

    VastaaPoista