perjantai 3. marraskuuta 2023

Taivaassa nähdään

 


Kuulin radiosta nuorten hengellisen laulun ”Nähään taivaassa”, joka kuvaa hyvin kristityn taivastoivoa. Laulu on tyyliltään räppiä eikä siksi erityisesti minun musiikkimakuani, mutta sanat koskettavat. Laulun kertosäe menee tällä tavalla: ”Ei meil oo hätää. Kuitenki taivaassa nähään. Ei tarvii pelkää. Tiedän oon turvassa tänään. Vaikken sua nää, niin mä tiedän oot suojassa. Ei mikään pysty meitä pitämään erossa. Nähään taivaassa. Nähään taivaassa.”

Elämme hyvin levottomia aikoja. Varsinkin nuoret ovat ahdistuneita, koska elämä on niin epävarmaa. Monet ovat huolissaan ilmastonmuutoksesta, terrorismista, sodista, toimeentulosta ja monista oman elämän asioista. Nämä huolenaiheet ovat todellisia ja oikeutettuja. Jos toivo hiipuu, niin silloin myös elämänhalu häviää. Meidän kaikkien tulee koettaa elää niin, että olisimme lievittämässä kaikkea tätä ahdistusta.

Usko Jeesukseen syntien sovittajana ja taivastoivo on vähentynyt nuortemme keskuudessa radikaalisti eikä suurin osa nuorista enää usko Jumalaan. Tämän seurauksena myös ahdistus lisääntyy. Kun ei ole rakastavaa taivaan Isää, joka huolehtii ja johdattaa, niin ei ole ketään ihmistä suurempaa, joka hallitsee tilanteen.

Tuossa alussa mainitsemassani laulussa puhutaan sekä ystävän että mummin kuolemasta. Siinä on myös meille kaikille hyvin tärkeä kohta: ”Nyt sen tajuu, mikä elämässä on arvokkainta. Aika, kenen kanssa sä vietät täällä sekä taivaas. Moni läheinen sulle varmasti on tärkee. Saatat miettii, onks rukoilus ees mitään järkee. Mut lupaan sulle, et Jumala kyllä näkee ja taivaas huomaat, et sun ystäväkin pääsi tänne.”

Tärkeintä, mitä voimme läheistemme hyväksi tehdä, on rukoilla ja viettää aikaa heidän kanssaan. Maamme nuoret tarvitsevat aikuisen läheisyyttä ilman vaatimuksia tai tuomitsemista. On tärkeää, että emme tuputa omaa uskonmalliamme vaan olemme luonnollisesti Jeesukseen uskovia. Nuoret ovat hyviä keskustelemaan ja voimme kertoa heille omasta uskostamme levollisesti ja iloisesti.

Nyt on pyhäinpäivän aika ja tämä on luonnollinen tilanne kertoa toisille taivaasta ja Jeesuksesta, joka on tie taivaaseen ja Jumalan yhteyteen. Ollaan siis rohkeasti kristittyjä ja annetaan taivastoivon näkyä. 


1 kommentti:

  1. Lämpimät kiitokset, tää on nyt todella tärkeä viesti jokaiselle, Jumalan läsnäoloa Jeesuksessa Kristuksessa loisi niin turvaisaa oloa nykyihmiselle 😍🙏❣

    VastaaPoista