sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Elämänvirralla Jumalan johdatuksessa


Luonnossa kulkiessani näkemäni asiat alkavat usein puhua minulle Jumalan huolenpidosta omassa elämässäni. Kuljimme mieheni kanssa Inarissa Kettujoen rantamilla. Joki virtasi vierellämme leveänä ja rauhaisana. Sitten vastaamme tuli kuvassa oleva rakennelma. Ensin mietin, että mikähän tarkoitus tuollakin oikein on. Olin kyllä jo kauempaa kuullut, että lähestyimme koskea. Kävelimme kosken rantaan ja silloin tajusin, että kiskoja pitkin on vedetty vene kosken ohi. Näky oli hyvin puhutteleva.

Ihmisen elämässä on paljon aikoja, jolloin elämä etenee rauhallisesti tavallista arkea. Opiskelemme, teemme työtä, hoidamme kotia ja ihmissuhteita. Monilla meistä on puoliso ja lapsia. Niin on hyvä. Oli elämäsi sitten missä vaiheessa tahansa tuota elämän virtaa, niin aina välillä siinä tulee kuitenkin koski vastaan. Kosken kohdassa on matalaa ja kivikkoista ja kulkeminen siinä on vaikeaa. Koskessa loukkaa itsensä helposti teräviin kiviin. Usein koskesta ei veneen kanssa pääse läpi ollenkaan ja silloin vene täytyy kuljettaa maata pitkin kosken ohi.

On Jumalan tahto, että sinä olet olemassa ja Hän haluaa kuljettaa sinua koko matkan omalla elämänvirrallasi. Hän on läsnä silloin, kun saat kulkea suvannossa ja leveällä virralla, mutta aivan erityisesti Hän huolehtii sinusta silloin, kun kulkusi on hankalaa. Toisinaan Hän auttaa sinut koskea pitkin vaikean asian läpi, jolloin saatat kyllä kolhiintua teräviin kiviin, mutta koski loppuu aikanaan ja elämä rauhoittuu. Toisinaan Jumala ohjaa sinut kiertotielle ja saat ohittaa kosken maata pitkin. Silloinkaan se ei välttämättä ole helppoa, vaan joudut tekemään työtä päästäksesi vaikean paikan ohi.

Onko pelastuksemme sitten kiinni siitä, miten hyvin onnistumme tällä elämän matkallamme. Onneksi ei ole. Jumala rakastaa meitä niin paljon, että Hän lähetti ainoan Poikansa Jeesuksen sovittamaan koko maailman synnin. Tämä syntien sovitus on tarkoitettu myös sinulle ja saat vastaanottaa sen lahjana uskomalla Jeesus omaksi Pelastajaksesi. Samalla saat itsellesi Jumalan Pyhän Hengen, joka on läsnä jokaisessa hetkessäsi. Hän pitää huolen siitä, että selviät perille. Hän auttaa ja opastaa. Rukouksessa saat pyytää myös neuvoja kaikkiin elämän tilanteisiisi. Et välttämättä heti huomaa johdatusta, mutta usein jälkeen päin huomaa, miten Jumala huolehti vaikeassakin tilanteessa ja auttoi eteenpäin. Saat tänäänkin kertoa kaikki asiasi rakastavalle Isälle ja luottaa siihen, että Häneltä saat avun.

2 kommenttia:

  1. Herramme on aina auttajamme niin ilon kuin surunkin hetkinä siksi kiittäkäämme Herraa että hän on hyvä jokaiselle joka haluaa uskoa Jeesuksen Kristuksen sanomaa Aamen.

    VastaaPoista
  2. Kaikki kääntyy niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat

    VastaaPoista