perjantai 6. heinäkuuta 2018

Uskonlahja tarjolla sinullekin


Olimme viime sunnuntaina vaimoni kanssa Sodankylän kirkossa. Messussa oli mukana rippikoululaisia sekä Sodankylän että Liperin seurakunnista. Oli tosi hienoa nähdä, miten paljon rippikoululaisia oli mukana. Oli apostolien sunnuntai, katselin noita nuoria ja kuuntelin erittäin hyvää saarnaa ja siinä tuli mieleeni se, että jos me halutaan saada oma kala, meidän täytyy itse mennä kalaan. Jos me ostetaan kaupasta norjalaista kassilohta tai tonnikalaa, niin se ei ole meidän oma kala. Jotta voisimme saada oman kalan, meidän täytyy mennä kalastamaan, ongelle tai virvelöimään, tai laittaa verkko tai katiska veteen.

Myös uskon kanssa on niin, että saadaksemme omakohtaisen uskon ja rakentuaksemme uskossa, meidän täytyy itse mennä kalaan eli Sanan kuuloon. Uskoa ei voi periä vanhemmilta, vaikka vanhemmilla onkin suuri vastuu siinä, että he vievät lapsensa pyhäkouluun ja seurakunnan lasten tilaisuuksiin. Samalla tavallahan me vanhemmat ja isovanhemmat viemme lapsemme ongelle, jos toivomme heidän oppivan kalastamaan.

Raamatussa sanotaan, että usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Sanan kautta. Uskon Jeesukseen syntiemme sovittajana saamme lahjaksi ilman omaa ansiota. Usko ei kuitenkaan synny ilman, että saamme kuulla Jeesuksesta. Joku saa uskon lahjan lukemalla yksin Raamattua, mutta suurin osa meistä on kuitenkin kuullut armahtavasta Jeesuksesta toisilta ihmisiltä kahdenkeskisissä keskusteluissa tai hengellisissä tilaisuuksissa. Seurakuntayhteydessä saamme Sanan ravinnon lisäksi kokea uskovien yhteyttä, joka myös antaa voimaa arkeen. Kun käymme ehtoollisella, niin siinä me saamme nauttia Jeesuksen ruumis ja veri syntiemme anteeksi saamiseksi.

Me voidaan uskonasioissakin ajatella vähän niin kuin kassilohen kaltaisesti, että kun olen käyttäytynyt hyvin, niin se riittää, mutta se ei riitä. Elävä usko luottaa Jeesuksen sovitustyöhön, ei mihinkään omaan tekoon tai onnistumisiin. Ole ystävä tänäänkin hyvässä turvassa ja usko, että Jeesus on sinunkin syntisi sovittanut. Saat olla lohdutettuna, ja jos et vielä ole seurakuntayhteydessä, niin hankkiudu, käy sanan kuulossa ja vahvistu Jeesuksen ruualla. Aamen.

2 kommenttia:

  1. On sitten paljon jotka uskovat, että kun on kastettu automaattisesti matkalla taivaaseen, mutta niin ei asia ole.

    VastaaPoista