torstai 19. heinäkuuta 2018

Jeesus tuomitsee armolla ja laupeudella


Armoa ja rauhaa rakas ystävä. Olemme saaneet viettää todella lämmintä kesää. Tässä kuumuudessa ei ole paljoa jaksanut mitään tehdä, mutta ajatella kuitenkin. Uutisissa saamme toisinaan seurata oikeudenkäyntejä. Olen miettinyt, millaista on, kun joku on syytettynä ja asioita käsitellään oikeudessa. Samalla olen miettinyt sitä, millaista on, kun joku ystävä syyttää meitä jostakin asiasta. Usein me ahdistumme asiasta kovasti ja tuntuu ihan siltä kuin olisimme saaneet jo tuomion siinä syytöksessä. Se tuntuu pahalta. Tuntuu ihan siltä kuin itse tuomari meitä syyttäisi. Mutta kuitenkin maallisessa oikeudessa tuomiota ei saa ennen kuin tuomari on todennut joko syylliseksi tai syyttömäksi. On lohdullista, ettei se ole syyttäjä, joka voi päättää, oletko sinä syyllinen vai syytön.

Hengellisesti ajateltuna sielunvihollinen, Perkele, syyttää meitä. Se on yleinen syyttäjä ja se niin mielellään syyttäisi meitä aivan kaikesta, todellisista ja epätodellisista asioista. Me voimme olla hyvinkin ahdistuneita niiden syytösten alla ja ajatella, että näin se asia on. Totuus on kuitenkin, että siihen asiaan tulee vasta sitten voima, kun tuomari, Jeesus Kristus, puuttuu peliin. Me, joille Jeesus on antanut elävän uskon, saamme luottaa siihen, että meitä ei tuomita muuta kuin armolla ja laupeudella. Se on ainut tuomio ja me voidaan sanoa sielunviholliselle, syytti hän mistä tahansa, että näin on, sellainen olen ja näin olen tehnyt, mutta Sinussa Jeesus haluan turvautua sinun armoosi. Minulla ei ole muuta mahdollisuutta. Näin Jeesuskin ajattelee. Hän haluaa tuomita meitä armolla ja laupeudella.
Saat ystävä olla hyvässä turvassa. Kaikki sinun syntisi on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen.

2 kommenttia:

  1. Jumalan pilkkaajat ovat vain lisääntyneet jopa papiston joukkoon on heitä tullut. Uskossa oleva saa usein olla hiljaa ajatuksissaan jos ei halua että joku arvosteleva tulee keljuilemaan kasvojen etee.

    VastaaPoista
  2. Jeesus on vahvempi kuin syyttävä saatana

    VastaaPoista