sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Perustus


Viime vuonna paljastui, että Suomessa on rakennettu taloja ja siltoja huonolaatuisesta betonista. Betonin lujuus ei täyttänyt edes minimivaatimuksia ja lisäksi siinä oli isoja ilmakoloja. Jos betoni on huonolaatuista, niin koko rakennus voi sortua.

Raamatussa on kertomus kahdesta talonrakentajasta. Molemmat haluavat varmasti rakentaa hyvän ja kestävän talon. Molemmat talot joutuvat myös aikanaan myrskyn riepoteltaviksi. Siinä myrskyssä toinen talo kestää ja toinen sortuu. Kestävästä talosta sanotaan, että se on rakennettu kallioperustalle ja sortunut talo taas on rakennettu hiekalle. Helposti ajattelee, että toinen rakentaja oli kuullut evankeliumin Jeesuksesta ja toinen ei. Näin ei kuitenkaan ole, vaan molemmat rakentajat kyllä kuulivat Jumalan sanan, mutta silti toinen talo sortui. Mikä sitten sai toisen talon kestämään? Se, että rakentaja teki kuulemansa sanan mukaan.

Mitä meidän sitten pitäisi tehdä, että olisimme niitä järkeviä rakentajia? Pitäisikö meidän yrittää elää kunnollisesti, että pääsisimme osalliseksi Jeesuksen sovitustyöstä? Raamatussa kuitenkin korostetaan, että armosta Jumala on meidät pelastanut antamalla uskon. Pelastus ei ole lähtöisin meistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä.

Jos sekoitamme oman elämämme perustukseen, Jeesuksen sovitustyöhön, omia tekojamme, siitä tulee huonolaatuista eikä se kestä. Silloin sen pohja on kuin hiekkaa. Kun iankaikkisen elämän perustana on yksin Jeesus, niin tästä Jeesuksen yhteydessä elämisestä sitten seuraa se, että Pyhä Henki pystyy vaikuttamaan elämässämme niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut. Niistä ei ole kuitenkaan elämän perustukseksi, ei edes osaksi sitä. Jeesus-perustus kestää ja talo pysyy pystyssä koko meidän elämämme ajan. Siihen sinäkin saat luottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti