tiistai 15. tammikuuta 2019

Jeesus on suurempi kuin sydämemme


Meille voi elämässä tulla sellainen tunne, että meillä ei ole enää yhteyttä Jumalaan ja Jeesukseen. Se tunne voi tulla siitä, että olemme epäonnistuneet omassa elämässämme. Olemme tehneet vääriä valintoja, kohdelleet läheisiä huonosti, olleet huonoja kasvattajia. Näitä syitä on vaikka kuinka paljon ja se aiheuttaa tunteen, että meillä ei ole enää Jeesusta elämässä, ettei Jeesus voi rakastaa näin epäonnistunutta ihmistä. Haluan kuitenkin sanoa sen, että Jeesus on siitä huolimatta.

Joskus meidän sydämemme tuomitsee meitä ja näyttää meille, että me olemme Jumalan edessä kelvottomia, ja se on aivan totta. Mutta me saamme juuri tällaisina kelvottomina kuitenkin uskoa Jeesuksen sovintotyön omalle kohdallemme ja muistaa, että Jeesus on suurempi kuin meidän sydämemme. Meidän täytyy vastoin omaa tuntemistakin luottaa Jeesuksen armoon ja siihen, että Jeesus on todellakin sovittanut kaikki. Jeesus on ikään kuin silta, joka yhdistää meidät Jumalaan. Ilman Jeesusta meillä ei oikeasti ole armoa, mutta kun meillä on Jeesus, niin saamme luottaa armoon.

Jumala ei tuomitse ketään synnin vaan epäuskon tähden. Sillä, että on suuri syntinen, ei ole merkitystä. Meille kaikille kuuluu Jumalan armo. Mutta sitä Jumala ei anna anteeksi, ettei usko hänen Poikaansa omaksi Vapahtajaksi. Tässä asiassa ollaan todella vakavan paikan edessä. Jos ihminen on sitä mieltä, ettei hän tarvitse Jeesusta elämäänsä ja ajattelee, että koko Jeesus on satua, niin sellaista ihmistä odottaa iankaikkinen kadotus. Mutta kun uskomme Jeesuksen omaksi sovittajaksemme ja vapahtajaksemme, niin silloin olemme pelastettuja. Vaikka meidän sydämemme tuomitsee meitä, niin sillä ei ole pelastusasiassa mitään merkitystä. Usko ei ole tunnetta, vaan se on luottamusta siihen, että Jeesus on minut vapahtanut. Kannattaa muistaa, että Jumala katsoo meidän mieleemme. Kun mieli on se, että: ”Rakas Jeesus, olen aivan kelvoton, anna minulle anteeksi,” niin sen kaltaista sydäntä Jeesus rakastaa. Sydäntä, joka tuntee huonommuutta ja omasta puolesta mahdottomuutta, sitä Jeesus on lähellä. Jeesus rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti