tiistai 4. kesäkuuta 2019

Pyhän Hengen hoidossa


Näin kesän alkaessa monet meistä miettivät, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Vaikka vuosi vaihtuu tammikuussa, niin kuitenkin näin kesän alussa, kun kouluvuosi loppuu ja opiskelijat valmistuvat ammatteihin, tuntuu tämä usein enemmän elämän taitekohdalta kuin vuoden vaihtuessa.

Jeesus lupasi opetuslapsilleen ennen taivaaseen astumistaan, että Hän on heidän kanssaan joka päivä maailman loppuun asti. Mekin kuulumme Jeesuksen opetuslapsiin ja saamme ottaa tuon lupauksen uskolla vastaan. Johanneksen evankeliumissa Jeesus tarkentaa tuota läsnäoloa. Jeesus lupaa meille puolustajan, Totuuden Hengen. Maailma ei voi saada tuota Henkeä, koska ei näe eikä tunne Jeesusta. Me Jeesuksen pelastamat sen sijaan saamme Pyhän Hengen, joka pysyy luonamme ja on meissä.

Pyhä Henki on Jumalan tahdon toimeen panija. Hän on täällä maailmassa ja huolehtii Jeesuksen pelastamista ihmisistä. Meidän ei tarvitse jotenkin etsiä Häntä tai olla huolissamme siitä, että menetämme Pyhän Hengen. Emme välttämättä tunne Hänen läsnäoloaan, mutta kuitenkin Hän on joka hetki kristityssä. Hän asuu meissä ja huolehtii Isän tahdon toteutumisesta.

Koko tämän maanpäällisen matkamme ajan meissä kuitenkin vaikuttaa myös meidän oma minä, jonka vaikutuksesta teemme sellaisia tekoja, jotka vahingoittavat meitä itseämme ja lähimmäisiämme. Tällaisia ovat esimerkiksi kateus, ahneus, riidanhalu ja anteeksiantamattomuus. Kun Jeesus on syntimme sovittanut, saamme luottaa siihen, että Jeesus on suurempi kuin me ja kaikki nuokin synnit Hän on sovittanut.

Saman aikaisesti Pyhä Henki kasvattaa meissä omaa hedelmäänsä. Tätä hedelmää on esimerkiksi rakkaus, ilo, rauha, lempeys ja kärsivällisyys. Kun pysymme kiinni Jeesuksessa, niin silloin tuo Pyhän Hengen hedelmä kasvaa. Me emme voi sitä itse kasvattaa eikä se ole meitä itseämme varten. Luonnossakin hedelmä kasvaa, kun oksa pysyy rungossa kiinni ja saa riittävästi ravintoa. Samalla tavalla Pyhän Hengen hedelmä kasvaa meissä, kun pysymme kiinni Jeesuksessa ja otamme Häneltä ravintoa Sanan ja rukouksen kautta.

Tähänkin kesään saamme siis käydä levollisin mielin. Vaikka elämässäsi olisi tällä hetkellä vaikeuksia, luota siihen, että olet rakastavan Isän hyvässä hoidossa. Hän ei sinua hylkää, vaan on antanut sinulle Henkensä koko tämän elämän ajaksi.

1 kommentti: