maanantai 10. kesäkuuta 2019

Askele askeleelta

Valvon usein aamuyöllä niinkuin nytkin. Oikeastaan näin kesällä aamut on parhaita, varsinkin alkukesän valoisana aikana. Ikkuna on auki ja ulkoa kuuluu lintujen upea konsertti. On tyyntä...ehkä myrskyn edellä. Usein ajattelen, että elämä on tässä ja nyt. Se voi olla huolia ja murheita tai odotusta tai iloa mutta hetkeen pysähtyminen on tärkeää. Silloin saattaa löytää jotain oleellista. Voi kuunnella omaa oloaan ja puhua samalla myös Jeesukselle rukoillen ja anoen tai kiittäen juuri tästä hetkestä Hänen kanssaan. Ei vaatimuksia...vain rauhaa. Ihmiset vaativat toisiltaan ja itseltään usein liikaa ja siksi pettyvät. Jumala tietää mitä tarvitsemme .Hän tarjoaa meille apuaan joka askeleelle, eri elämäntilanteissa. Hän ei petä tai jätä. Voin uskoa, että hän pitää kiinni vaikka horjunkin tai pelkään jotain. 
  Mitä kesä tuokaan tullessaan voi kulkea matkaa luottaen, että Hän, Jeesus, kulkee vierellä. Eikö olekin hieno ajatus? On vaan joskus vaikeaa luottaa. On vaan joskus liikaa kaikkea hälyä, murhetta, kiirettä, ajatuksia, vaatimuksia. Miten voisin pysähtyä juuri tähän ja pystynkö tai haluanko? Jossain tilanteessa haluaa tämän päivän menevän vain nopeasti ohi ja jossain tilanteessa ei haluaisi tämän päivän päättyvän ehkä koskaan. 
  Menneille ei voi tehdä enää mitään ja tulevaisuudesta ei voi tietää, joten meillä ei ole kuin tämä hetki. Näin usein ajatellaan. Jeesus on kuitenkin luvannut antaa meille menneisyyden synnit anteeksi ja Hän on luvannut antaa meille tulevaisuuden ja toivon. Raamatun mukaan synti on eroa Jumalasta eli siis sitä, että en salli Hänen olla lähelläni ja en ota vastaan Hänen rakkauttaan minua ja sinua kohtaan. Vastustamme usein tätä Jumalan lahjaa, rakkautta ja syntien anteeksi saamista, vaikka se juuri olisi meille hyväksi, pelastukseksi. Jumala tietää millaisia olemme ja pitää silti meistä kiinni. Tämäkin hetki voi tuntua hyvältä, koska turvana on ikiaikojen Jumala .
  Erään laulun sanoin on hyvä aloittaa tämäkin päivä rukouksella: tule askele askeleelta minun kanssani kulkemaan, sua ilman en saata olla, pysy luonani ainiaan, pysy luonani ainiaan Jeesus.

2 kommenttia: