torstai 27. kesäkuuta 2019

Eläväksi tekevä vesi


”Te saatte riemuiten ammentaa vettä pelastuksen lähteistä.” (Jes. 12:3) Tuo lause tuli mieleeni yöllä, kun kuuntelin sateen ropinaa. Täällä ei ole satanut pitkään aikaan ja luonto kaipasi jo vettä. Vesi on kaikelle elämälle välttämätöntä. Ilman vettä kaikki kuolee.

Jeesuksen nimi tarkoittaa pelastajaa ja jo tuossa Jesajan kohdassa Jumala lupasi, että saamme ammentaa vettä Jeesuksesta, Pelastajastamme. Jeesus sanoo, että kun juomme Hänen antamaansa vettä, niin tuo vesilähde tulee meihin ja kumpuaa meissä ikuisen elämän vettä. Eikö ole uskomattoman ihana asia! Tuosta lähteestä me saamme riemuiten ammentaa! Me emme ole itse tuo lähde, vaan usko Jeesukseen syntiemme sovittajana antaa meille Pyhän Hengen ja tuon ikuisen elämän lähteen. Tuosta lähteestä saamme ammentaa Jumalan Sanassa ja ehtoollisessa. Tuota vettä juodessamme myös meistä voi virrata eteenpäin elävää vettä, kun kerromme toisille Jeesuksesta.

Luonnossa lähteen vesi on ihanan raikasta ja virvoittavaa. Joskus käy kuitenkin niin, että lähteeseen menee roskia ja se kohta, mistä vettä ammennetaan, onkin likainen. Joskus irronnut maa ja roskat jopa tukkivat veden tulon. Silloin lähteestä ei voi juoda ennen kuin se on uudelleen puhdistettu.

Jeesus on lähde, joka ei voi likaantua, mutta me ihmiset olemme likaisia. Meidän syntimme likaavat mukin, jolla vettä ammennamme. Tämä lika mukista täytyy sitten puhdistaa ottamalla vastaan syntien anteeksianto Jeesuksen sovintoveressä. Mutta voimmeko me kokonaan tyrehdyttää ikuisen elämän veden kumpuamisen meissä? Voisiko se olla niin, että jos ihminen, joka on uskonut Jeesukseen, mutta sitten erilaisten elämän vaiheiden myötä tuo usko hiipuu ja hän sanoo, ettei enää usko, niin silloin tuo lähteen vesi ei pääse virtaamaan hänessä. Jeesus ei kuitenkaan ota armoaan pois, vaan Hänen luokseen on aina mahdollista palata, tunnustaa syntinsä ja ottaa syntien anteeksianto ja pelastus vastaan Jeesuksessa Kristuksessa.

Jos sinä ystäväni olet siinä tilanteessa, että tunnet tuon elävän veden lähteen olevan tukossa, niin Jeesus kutsuu sinua juuri nyt. Hän puhdistaa sinut, että vesi pääsee taas virtaamaan. Sinä et voi sitä itse tehdä. Sinä saat uskoa syntisi anteeksi ja ammentaa jälleen joka hetki tuota Jeesuksesta lähtevää eläväksi tekevää vettä. Tälle virvoituksen lähteelle saamme tänäänkin jäädä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti