keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Rakkaudesta käsin

Olen paljon miettinyt elämän rujoutta, vajavuutta, vaikeuksia ja rajallisuutta. Toisilla on vaikeaa ja toisilla vielä raskaampaa. Sitten on niitäkin, jotka pääsevät vähän helpommalla. Elämä ei ole oikeudenmukaista. Miksi joillekin ihmisille kasautuu vastoinkäymisiä aivan liikaa? Tätä usein kysellään Jumalaltakin...miksi? Onko kaikella minulle jokin merkitys? Sitten vielä sekin, että me ihmiset olemme usein niin rikkinäisiä ja haavoittuneita. Teemme toisillemme pahaa, vaikka aina emme edes sitä itse huomaa.  Pahaa tosin tehdään ihan tarkoituksellakin toisille ihmisille. Siihenkin usein löytyy taustansa ja syynsä. Kummallista on sekin, että ihminen voi jopa nauttia pahan tekemisestä toiselle eli saada siitä tyydytystä omalle rikkinäiselle, vajaaksi jääneelle mielelleen. Vääränlaisessa vallankäytössä (väkivallassa) on usein kysymys siitä, että ihminen kokee itsensä tärkeäksi jopa voittamattomaksi ja haavoittumattomaksi alistaessaan toisia. Totuus voi olla sekin, että taustalla on pelkoja ja pienuutta. Joka tapauksessa me ihmiset olemme eri tavoin vajaita, jokainen.
  Rakkauden merkitys tulee suureksi tässä vajaassa maailmassa. Ymmärrämme rakkauden hyvin eri tavoin. Välillä miettii, löytyykö sitä rakkautta tästä maailmasta tai minusta. 
  Jumala rakastaa ja rakasti meitä ihmisiä niin paljon, että uhrasi ainokaisen poikansa, Jeesuksen, meidän vuoksemme. Jeesus tuli maailmaan meitä auttamaan ja pelastamaan pahan vallasta. Jeesus on rakkaus. Hänen rakkautensa tulee esille Raamatun sivuilta. Se on rakkautta, jollaista ei ihminen pysty ymmärtämään. Se mullisti aikanaan yhteiskuntaa ja tekee sitä tänäänkin. Hänen rakkautensa voi muuttaa jokaisen elämän aivan uudelle tasolle. Hän katsoo rakastavin silmin vajaita ihmisiä ja kutsuu jokaista luokseen ja lupaa anteeksiannon ja syntien sovituksen. Kun joku miettii elämän raskautta tai merkityksettömyyttä, lyhyyttä, kipuja tai omaa huonouttaan, voi kääntyä Jeesuksen puoleen ja rukoilla. Hän kuulee ja koskettaa lempeästi ja rakastavasti...siinä on hyvä olla.
  Jeesuksesta on sanottu, että hän oli syntisten ystävä ja siitä häntä moitittiinkin, koska hän ei noudattanut ihmisten luomia sääntöjä aikanaan ja liikkui monien mielestä huonossa seurassa eli syntisten ihmisten joukossa. Ongelma tässä oli siinä, että ne jotka näin ajattelivat, kuvittelivat olevansa parempia ihmisiä. Nämä samat asiat toistuvat vielä tänäänkin, meidän aikanamme. Ihminen ei ole muuttunut. Sekään ei ole muuttunut, että Jeesus edelleen katsoo meitä rakkaudesta käsin. Hänen rakkautensa vaikutuksia toivon sinulle ja sinun kesääsi! 

2 kommenttia: