keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Pyhä Henki herättää uskon


Meillä jokaisella on varmaankin rakkaita ihmisiä, jotka eivät usko Jeesukseen. Täällä Suomessa lähes kaikki ovat kuulleet Jeesuksesta ja edelleen rippikoulut ovat hyvin suosittuja, mutta silti usko Jeesukseen syntien sovittajana vähenee koko ajan. Olisi kiva, jos heille voisi kertoa, miten koko elämä muuttuu iloiseksi ja huolettomaksi, kun on Jeesuksen oma, mutta kun se ei ole totta. Me joudumme edelleen elämään tätä ihmisen elämää kaikkine suruineen ja vastoinkäymisineen. Jos ihminen on siirtänyt Jumalan syrjään tai ei usko mitään Jumalaa edes olevan, niin ei hän pysty vastaanottamaan sanojamme Pyhän Hengen johdatuksesta ja siitä, että saamme luottaa kaikki asiat rakastavan Jumalan käsiin, saati sitten iankaikkisesta elämästä ja helvetistä. Vasta kun Pyhä Henki on aloittanut heissä työnsä, alkavat nuo meidän sanammekin vaikuttaa. Sekin on Pyhän Hengen työtä, jos meidän elämämme kristittynä alkaa jotain läheistämme puhutella.

Kun Pyhä Henki alkaa tehdä työtään jossain ihmisessä, niin hänelle tulee usein ensimmäisenä tietoisuus omista synneistään. Meille ihmisille on luontaista, että koetamme peitellä epäonnistumisiamme toisilta ihmisiltä, ja jos Pyhä Henki on työnsä aloittanut, niin myös Jumalalta. Toivomme, että voisimme mennä Jumalalta piiloon. Ei ole helppoa tulla Kaikkivaltiaan Jumalan eteen sellaisena kuin on. Ainakin minä olen kokenut tuon tunteen myös Jeesuksen pelastamana. Olen koettanut peittää syntisyyttäni niin itseltäni kuin toisilta ja Jumalalta. Onneksi Pyhä Henki toimii ja kutsuu Jeesuksen luo. Jeesus on sovittanut kaikki syntini ja yhä uudelleen saan mennä Hänen luokseen saamaan syntini anteeksi.

Tämä syntien anteeksisaaminen perustuu yksin Jeesuksen sovitustyöhön, eikä minun tarvitse mitenkään hyvittää tekojani Jumalalle. Kaikki on armoa. Niin kauan kuin ihminen ei ole vastaanottanut syntien sovitusta Jeesuksen sovintoveren kautta, hän on lain vanki ja joutuu vastaamaan itse omista teoistaan Jumalan edessä. Rukoillaan siis läheistemme puolesta, että Pyhä Henki ohjaa heidät Jeesuksen luo anteeksiantamuksen ja armon lähteelle.

2 kommenttia: