sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Jeesus ystävänä

Ystävän kanssa jaetaan asioita, kokemuksia. Häneen voi luottaa ja hänen seurassaan on hyvä olla. Hänen kanssaan kuljetaan joko pidempi tai lyhyempi matka. Erilaisia määritelmiä voi olla ystävyydelle. Ajattelen myös, että ystävän kanssa koetaan myös vastoinkäymisiä, vaikeuksia, jopa riitoja, joista voi päästä yli. Ehkä ystävyys on sen jälkeen syvempää tai on ainakin jollain tavalla  muuttunut.
  Johanneksen evankeliumin ensimmäisessä luvussa kerrotaan siitä, miten Jeesusta kohdeltiin huonosti ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. Kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi! Tämä pätee tänäänkin. Me voimme rukoilla ja kohdata Hänet ja Hän armossaan ja rakkaudessaan ottaa meidät lapsikseen, ystäväkseen. Tässä luvussa kerrotaan myös siitä, miten ensimmäiset opetuslapset kohtasivat Jeesuksen. He kokivat voimakkaita Pyhän Hengen vaikutuksia ja lähtivät heti seuraamaan Jeesusta. On aika ihmeellistä, että he heti pystyivät huomaamaan ja luottamaan siihen, että heidän edessään on Jumalan poika. He jättivät kaiken muun ja lähtivät seuraamaan Jeesusta. 
   Tämä on mahdollista tänäkin päivänä meille kaikille vain niin, että Jeesus ottaa meitä kädestä ja Hänen rakkautensa koskettaa meitä. Rakkaus on lahja Jumalata, joka haluaa meidät lapsikseen. Olihan opetuslapsissakin monenlaisia persoonia, ja ihmisiä kun olivat, he välillä epäilivät, pelkäsivät, suuttuivat ja kaikkea sitä, mitä meidän ihmisten elämään kuuluu, hekin kohtasivat. Jeesus oli heidänkin suhteen hyvin pitkämielinen ja ymmärtäväinen, vaikka välillä nuhtelikin heitä. He kulkivat yhdessä pitkiä matkoja, kohtasivat kaikenlaista ja rakastivat toisiaan ja Jumalaa ja jakoivat kaiken yhdessä. Tämä on esimerkkinä ystävyydestä; ystävyydestä, jota Jeesus kanssasi haluaa. Uusi-Testamentti on täynnä Jeesuksen ystävällisiä ja rakkaudellisia kohtaamisia ihmisten kanssa. 
   Me koemme itsemme joskus yksinäisiksi ja ystävyyskin on usein vajavaista. Kumpa osaisikin arvostaa monenlaisia ihmissuhteita ja nähdä läheisissä hyvää. Jokainen ihmissuhde on tärkeä ja ystävyyskin voi olla monenlaista. Olemme ehkä joskus liian vaativia. Jeesuksen rakkaus saa meidät olemaan pehmeämpiä. Kuljemme jonkun ihmisen kanssa jonkin matkaa ja yhteiset kokemukset yhdistää. Joskus voi olla niin, että näkee jotakuta vain tosi harvoin, mutta silti ne yhteiset hetket kertoo, että ystävyys ei katoa. 
   Kaikissa elämän tilanteissa meillä on ystävä lähellä...aivan vieressä. Ojenna vain kätesi, Hän kulkee kanssasi. Monissa hengellisissä lauluissakin Hänestä kerrotaan: Jeesus parhain ystäväni....Ystävä sä lapsien katso minuun pienehen. Minne käynkin maailmassa, Sinä olet hoitamassa. Onni täällä vaihtelee, Taivaan Isä suojelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti