torstai 17. lokakuuta 2019

Luota Jeesukseen


Rauhantervehdyksellä haluan teitä kaikkia, rakkaat ystävät, tänään tervehtiä. Minulle tuli puhelu eräältä vanhalta ystävältäni. Siinä puhelun aikana huomasin, että kaikki ei ole hyvin ja kysyin häneltä, mikä mieltä painaa. Tämä ystävä kertoi, että hänen elämässään on nyt sellainen myrskyn vaihe, että vaimo on hakemassa avioeroa. Kun siinä keskustelimme, sanoin hänelle, että haluan muistaa häntä rukouksen kanssa. Kun sitten aloin ystäväni ja hänen perheensä puolesta rukoilla, ajattelin, että minun kannattaa rukoilla sitä, että he molemmat voisivat hyvin. Jumala toimikoon niin kuin hyväksi näkee.

Aloin ajatella Matteuksen evankeliumin lukua 14, jakeita 31-33: Jeesus ojensi heti kätensä, tarttui häneen ja sanoi: ”Vähäinenpä on uskosi! Miksi aloit epäillä?” Kun he olivat nousseet veneeseen, tuuli tyyntyi. Ja kaikki, jotka veneessä olivat, polvistuivat hänen eteensä ja sanoivat: ”Sinä todella olet Jumalan Poika.” Tässä Pietari oli lähtenyt veden päällä kävelemään Jeesusta kohti, mutta alkoikin yhtäkkiä epäillä. On sanottu, että tämä ’epäillä’- sana tarkoittaa kahtia jakamista. Pietari luotti osan asioista Jeesukselle, mutta sitten hän kuitenkin ajatteli, että aallot ja myrsky ovat voimakkaampia kuin Jeesus. Hän ei pitänyt katsettaan Jeesuksessa, vaan hän alkoi tuijottaa aaltoja ja alkoi vajota. Tässä on meille hyvä opetus siitä, että oman elämämme myrskyissä meidän tulee katsoa vain Jeesusta ja luottaa siihen, että kyllä Jeesus voi.

Minulla on omassa elämässäni kokemus siitä, kun oma pieni poikani oli teho-osastolla ja olin jo menettänyt toivoni hänen selviämisestään, niin silloin rukoilin sydämestäni Isä meidän -rukouksen: Tapahtukoon sinun tahtosi. Silloin poika heitti peiton pois ja sanoi: ”Tämä peli ei vetele”. Koen, että meidän tulee luottaa täysin Jeesuksen armoon ja siihen, että hän tietää ja hoitaa kaiken. Vaikka meillä olisi millainen kriisi elämässämme, niin luota ystävä siihen, että Jeesus hoitaa. Anna asiasi Jeesukselle ja sano vaikka, että minä en voi mitään, mutta sinä Jeesus voit. Monesti tällaiset vaikeudet myös kasvattavat meitä luottamisessa.

Tuossa Raamatun kertomuksessakaan Jeesus ei hylännyt Pietaria. Vaikka tämä oli jo vajoamassa, niin Jeesus otti häntä kädestä kiinni ja nosti hänet ylös. Sitten kun he olivat veneessä, hän tyynnytti myrskyn. Se, että Jeesus ottaa meitä kädestä kiinni ei tarkoita, että myrsky heti tyyntyy, vaan se tapahtuu sitten, kun on Jumalan aika. Toisinaan elämässämme tapahtuu myös peruuttamattomia kauheita asioita, mutta silti me saamme luottaa tänäkin päivänä siihen, että Jeesus on meidän kanssamme. Hän ei jätä missään tilanteessa. Ollaan, ystävät hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

3 kommenttia:

 1. entäs ex-tyttöystävän paluusta rukoilu..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saamme rukoilla kaikkien niiden asioiden puolesta, jotka mieltämme painaa. Siunausta elämääsi.

   Poista
  2. no pyyntö olis että varmistuis tms.. Lea (ex)-tyttöystävän kanssa suhde eheytyis rikkoutuneesta ehjäksi se siitä

   Poista