lauantai 5. lokakuuta 2019

Pyhä Henki tartuttaa uskon Jeesukseen


Evankeliumi tarttuu kuin flunssa, lähietäisyydeltä. Mieleeni tuli tuo sanonta, jonka olen joskus kuullut. Aloin miettiä, mitä se oikeastaan pitää sisällään. Ensiksi tuli mieleeni, että jos sinulla itselläsi ei ole flunssaa, et voi sitä myöskään tartuttaa. Joskus flunssa on piilevänä eli et tiedä sitä, mutta kannat kuitenkin flunssavirusta. Toinen mieleeni tullut asia on, että flunssa tarttuu sinuun, ei niin että sinä otat itse flunssan. Kolmanneksi tartuttaaksesi toisen sinun on oltava tuon toisen kanssaan henkilökohtaisesti tekemisissä.

Miten nämä voisi sitten soveltaa evankeliumin levittämiseen? Ensinnäkin on tärkeää, että sinä olet itse saanut vastaan ottaa Jeesuksen omien syntiesi sovittajaksi. Pyhä Henki on tehnyt sinussa työtään ja tartuttanut Jeesuksen sinuun. Et sinä itse ole Jeesusta etsinyt ja ottanut, vaan Pyhä Henki on kirkastanut sinulle Jeesuksen armon, sen että Jeesus on ristinkuolemallaan ja ylösnousemuksellaan sovittanut kaikki sinun syntisi ja sinä saat uskoa kaiken anteeksi. Armahdettuna syntisenä haluat kertoa myös muille siitä, että Jeesus on heidänkin syntinsä sovittanut.

Mitä tuo tietämättään flunssan kantaminen voisi olla? Ajattelen, että jos ihminen lukee toiselle Jumalan Sanaa, niin hän levittää silloin evankeliumia, vaikka ei itse sitä tiedäkään. Uskon syntymiseen tarvitaan aina Jumalan Sana ja Pyhä Henki voi käyttää Sanan levittämiseen myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät itse tajua olevansa Jumalan käytössä. Jumalalla on paljon enemmän tapoja evankeliumin levittämiseen kuin me ymmärrämmekään.

Usko tarttuu lähietäisyydeltä. Ennen television ja radion keksimistä ei muita mahdollisuuksia edes ollut. Nykyään median välityksellä levitetään evankeliumia tehokkaasti, mutta silti ihminen, joka saa vastaan ottaa Jeesuksen esim. televisiosta kuulemansa evankeliumin kautta, tarvitsee myös henkilökohtaisen kosketuksen toisiin kristittyihin. Raamattupiiri on erityisen hyvä uskossa kasvamisen paikka. Siellä saamme yhdessä tutkia Raamattua ja ystävystyä lähellämme asuvien kristittyjen kanssa. Kun saamme näin oppia tuntemaan Jeesusta yhteisen Sanan tutkimisen kautta, on meidän sitten helpompi kertoa Jeesuksesta myös niille, jotka eivät vielä ole Jeesuksen pelastamia.

Ollaan, ystävät, iloisesti Jeesuksen kantajia ja luotetaan siihen, että Pyhä Henki kyllä tartuttaa Jeesuksen lähellämme oleviin, kunhan vain olemme heidän kanssaan tekemisissä ja keskustelemme heidän kanssaan. Saamme luottaa siihen, että Pyhä Henki antaa ajallaan oikeat sanat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti