lauantai 26. lokakuuta 2019

Vain Jeesus pelastaa


Armoa ja rauhaa rakkaat ystävät. Kuuntelin radiosta suositun artistin haastattelua. Siinä haastattelija kysyi tältä artistilta, että sinähän uskot Jumalaan. Tämä artisti vastasi, että kyllä hän uskoo, että on jokin korkeampi voima. Tänä päivänä on tosi paljon sellaisia ihmisiä, jotka uskovat jumalaan, mutta eivät halua antaa tälle jumalalle nimeä, vaan heille riittää se, että on joku jumala. He ajattelevat, että asiat ovat silloin kunnossa.

Tuon kaltainen usko, jossa uskotaan johonkin korkeimpaan voimaan, ei pelasta. Raamatussa Joh. 14:6 kertoo selvästi, että Jumalan luo, Isän luo, ei ole mitään muuta tietä kuin Jeesus: ”Jeesus vastasi: Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Jahve-Jumala, joka on luonut tämän maailmankaikkeuden, on hyvin tarkka nimestään. Me emme voi vain uskoa korkeimpaan voimaan. Pelastava usko on siinä, että me uskomme Jeesuksen sovintotyön omalle kohdallemme. Kun me uskomme Jeesukseen, niin sitä kautta saamme synnit anteeksi. Jumala on jo Aatamin ja Eevan syntiinlankeemuksessa luvannut, että on tuleva Messias, joka rikkoo käärmeen pään. Jumala vahvisti tämän lupauksensa Pelastajasta myös Aabrahamille ja mitä Jumala lupaa, sen hän pitää.

Jotenkin että pääsisi kiinni tuohon Jeesuksen sovintokuolemaan, niin haluan kertoa kuulemani tarinan kahdesta miehestä. Miehet olivat olleet lapsina ja koko kouluajan hyviä ystäviä. Aikuisiksi kasvettuaan heidän tiensä kuitenkin erosivat. Toinen joutui huonoille teille ja teki rikoksia, toinen lähti opiskelemaan lakia ja valmistui tuomariksi. Kerran sitten kävi niin, että tuomarina ollessaan mies tunnisti syytettynä olevan lapsuuden ystävänsä. Hän tiesi, ettei voi muuta kuin toimia oikeuden mukaan ja hän tuomitsi ystävänsä rikoksesta suuriin sakkoihin. Tuomari kuitenkin tiesi, ettei ystävä pystyisi ikinä maksamaan noita sakkoja. Tuomion jälkeen mies riisui tuomarin vaatteensa, meni lapsuudenystävänsä luo ja sanoi hänelle: ”Minä sovitan rangaistuksesi ja maksan sakkosi. Sinä olet vapaa.”

Minusta tämä tarina kuvaa hyvin sitä, miksi me tarvitsemme Jeesusta. Me emme omasta puolestamme pysty tekemään mitään autuutemme eteen. Me olemme jo aamun ensi hetkistä alkaen syntisiä. Pyhä Henki kirkastaa meille syntisyytemme ja vie meidät Jeesuksen luo. Ainut mahdollisuutemme on uskoa siihen, että tuomarimme Jeesus on lunastanut meidät. Me saamme tänäänkin luottaa Jeesuksen armoon ja uskoa siihen, että kaikki syntimme on anteeksi annettu Jeesuksen nimen ja veren tähden. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti