lauantai 19. lokakuuta 2019

Turvaudu Jeesuksen armoon


Japaniin lähetystyöhön lähdössä oleva pappi kertoi saarnassaan lukemansa tositarinan Japanista. Siellä mies oli tullut juttelemaan erään lähetystyöntekijän kanssa ja sanonut tälle, että kyllä hän uskoo Jumalaan ja siihen, että Jumala on luonut maailman, mutta sitä hän ei ymmärrä, mihin Jeesusta tarvitaan. Miksi Jeesuksen piti kuolla? Eikö hyvä elämä riitä Jumalalle? Tuo lähetystyöntekijä pyysi miestä valitsemaan yhden käskyn, jota tämä koettaisi noudattaa. Hän ehdotti miehelle käskyä ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.” Lisäksi hän pyysi miestä valitsemaan vain yhden ihmisen ja mielellään vielä hyvän ystävän, jota rakastaisi. Mies suostui ehdotukseen ja valitsi rakkautensa kohteeksi läheisen työtoverinsa. Mies koetti auttaa työtoveriaan kaikessa. Eräänä päivänä kuitenkin tuli ilmi, että tuo työtoveri oli kavaltanut heidän työnantajaltaan rahaa. Mies sai soviteltua asian niin, että työtoveri sai jatkaa työpaikassa, jos mies ottaisi täyden vastuun työtoveristaan. Mies edelleen koetti tukea ystäväänsä kaikessa, mutta vähitellen molemmat alkoivat vihata toisiaan. Mies huomasi, ettei hän pystynyt rakastamaan edes läheisintä työtoveriaan. Tämän rakastamisyrityksen kautta hän tajusi, että hänen ainut mahdollisuutensa kelvata Jumalalle, oli ottaa vastaan syntien sovitus Jeesuksen sovintoveressä.

Jumalan armo on asia, jota emme pysty omalla ymmärryksellämme tajuamaan. Monet ajattelevat, etteivät ole tehneet mitään kovin suuria rikoksia ja kohtelevat läheisiäänkin ihan hyvin. He ajattelevat, että kyllä ihan tavallinen hyvä elämä riittää. Jopa pelastettuina me aliarvioimme Jeesuksen sovintokuoleman suuruutta. Joku saattaa kuvitella, että kun Jeesus on sovittanut hänen syntinsä, niin sen jälkeen hän pystyy Pyhän Hengen avulla suoriutumaan Jumalalle kelpaavasti tästä elämästä. Jumalan mittapuu on kuitenkin Hän itse. Kelvataksemme Jumalalle meidän täytyy olla täydellisiä, niin kuin taivaallinen Isämme on täydellinen. Näin Jeesus vuorisaarnassa opettaa. (Matt. 5:48) Tuohon täydellisyyteen ei ole pystynyt eikä tule ikinä pystymään kukaan muu kuin Jeesus.

Pyhä Henki vaikuttaa meissä Jeesuksen pelastamissa tekemistä ja tahtomista, mutta silti me emme ikinä pysty sellaiseen elämään, joka olisi Jumalalle kelvollista. Kristittyinäkin meidän ainoa toivomme on joka hetki Jeesus, joka on ristinkuolemallaan ja ylösnousemuksellaan sovittanut kaikki syntimme. Tähän armoon me saamme turvautua. Meidän omat tekomme eivät vaikuta pelastukseemme vaan ainoastaan usko Jeesukseen syntiemme sovittajana. Jää, ystävä, Jeesuksen turviin. Hän on luvannut, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, joudu kadotukseen, vaan saa iankaikkisen elämän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti