lauantai 21. maaliskuuta 2020

Elämämme on Jumalan hallussa


Olin kävelemässä metsäpolulla. Talvi on ollut hyvin märkä ja siksi monin paikoin polku oli veden peittämä. Polun päälle oli myös kaatunut muutama puu, joita jouduin kiertämään metsän kautta. Järven rantaa kulkiessani jää kumisi kovalla äänellä, kun siihen tuli koko jään poikki meneviä railoja. Jos en olisi tiennyt, mistä tuo jylinä tuli, olisin pelännyt valtavasti. Siinä kulkiessani tuli mieleeni, että tuollaistahan se elämänmatkakin on. Elämässä tulee monenlaisia vastoinkäymisiä. Joskus täytyy tehdä suuria suunnan muutoksia selvitäkseen eteenpäin. Kulkua täytyy kuitenkin jatkaa, vaikka se olisi haastavaa.

Mikä sinun elämässäsi on tuo polun ylle kaatunut puu tai lammikko, josta ei jalkoja kastelematta pääse yli? Luulen, että meille jokaiselle tulee heti mieleen elämän tapahtumia, joista selviäminen on ollut tai on juuri nyt voimia kuluttavaa ja jopa pelottavaa. Kristittyinä meillä on kuitenkin aina turvana Jeesus. Vaikka elämä on vaikeaa, niin saamme luottaa siihen, että meidät kuljetetaan elämän halki iankaikkisuuteen.

Kristinuskoon kuuluu olennaisesti usko Jumalan johdatukseen. Jumalalla on oma suunnitelmansa meidän elämällemme. ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jer. 29:11) Jumala sanoi tuon kansalleen, joka oli pakkosiirtolaisuudessa Babyloniassa. Israelilaiset varmasti kaipasivat kotiin ja Jumala halusi rohkaista heitä sillä, että kaikki oli Jumalan hoidossa.  

Elämme tällä hetkellä tilanteessa, jollaista muutama kuukausi sitten kukaan ei osannut kuvitella. Korona-virus on osoittautunut niin vaaralliseksi, että se on saanut koko yhteiskunnan niin meillä täällä Suomessa kuin suuressa osassa maailmaa täysin poikkeustilaan. Osalla ihmisistä koko toimeentulo on vaakalaudalla. Silti saamme luottaa siihen, että kaiken tämän keskellä Jumalalla on hyvä suunnitelma meidän elämällemme. Hän valmisti meille pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa ja Jeesus vie meidät iankaikkiseen elämään. Kaikki se, mitä täällä maan päällä tapahtuu, on ainoastaan pieni hetki sen rinnalla, mikä meitä odottaa taivaassa Jumalan yhteydessä.

Kerro, ystävä, tänäänkin kaikki asiasi rakastavalle Isälle. Vaikeat asiat eivät ehkä heti ratkea, mutta saat purkaa taakkaasi ja luottaa, että Hän kyllä tietää tilanteesi. Tärkein asia on, että saamme uskoa syntimme anteeksi Jeesuksen sovintoveren tähden. Mikään tämän maailman asia ei voi meiltä tuota anteeksiantoa viedä. Usko itsesi Jumalan haltuun. Hän auttaa sinut vaikeuksien läpi.

1 kommentti:

  1. Kiitos tekstistä

    Meillä Coletten kanssa on metsämarjojen poimintapaikkaan menevällä polulla kaatuneita puita, joiden yli on mentävä. Näiden esteiden jälkeen vasta pääsee kunnolla poimimaan marjoja. Näin myös meillä elämässä voi olla koettelemuksia ennen kuin saavutamme elämämme tarkoituksen.

    VastaaPoista