tiistai 17. maaliskuuta 2020

Jeesuksen uhri riittää


Rauhantervehdys kaikki ystävät. Katselin yhtenä aamuna luonto-ohjelmaa televisiosta. Ohjelmassa kerrottiin leijonaperheestä, joka tuli kuolleen norsun kohdalle. Siinä oli merkillistä se, että kun leijonalauma alkoi syödä norsua, siihen tuli myös hyeenoja ja korppikotkia samaan aikaan. Yleensähän nämä eläimet eivät pysty olemaan samalla haaskalla yhtä aikaa. Nyt kun oli näin isosta haaskasta kyse, ne eivät välittäneet toisistaan. Sitten paikalle tuli norsuvanhus laumansa kanssa. Ne tulivat jättämään hyvästejä tälle kuolleelle norsulle ja silloin kaikki muut eläimet poistuivat paikalta. Eläimet antoivat tämän norsuvanhuksen ja muun norsulauman rauhassa hyvästellä kuolleen laumanjäsenen. Kun norsut olivat lähteneet pois, muut eläimet tulivat takaisin ja jatkoivat rauhassa ateriointia.

Koska tämä on kristillinen blogi, haluan jakaa tätä kristilliseltä näkökannalta. Olemme kulkemassa kohti pitkääperjantaita ja pääsiäistä. Minulle tuli mieleeni Jeesuksen ristiinnaulitseminen ja Jeesuksen uhri. Se on niin valtava uhri, että siitä riittää meille ihan jokaiselle, niin kuin nämä eläimetkin mahtuivat kaikki aterioimaan yhtä aikaa. Jos tuo haaska olisi ollut pieni, niin ensiksi paikalle saapuneet leijonat olisivat alkaneet puolustaa sitä. Meidän ei ystävät kannata toimia niin, että alkaisimme yksin omimaan Jeesusta itsellemme tai että meidän seurakuntamme tai ryhmämme on ainut, joka saa Jeesuksen sovintoverestä nauttia. Enempi meidän kristittyjen tulee ohjata Jeesuksen sovintouhrille kaikkia niitä, jotka eivät vielä usko.

Kun me elämme tällaista vaikeata maailmanaikaa, niin meidän kristittyjen tulisi alkaa pitää yhdessä huoli toinen toisistamme eikä kinastella erilaisilla opinkappaleilla siitä, mikä on paras ryhmä tai seurakunta, vaan että ymmärtäisimme Jeesuksen sovintouhrin riittävän ihan kaikille. Tänä päivänäkin, kun me uskomme Jeesuksen sovintoveren omalle kohdalle, niin se totisesti riittää. Me saamme olla hyvässä turvassa ja se on nimenomaan Jeesus, joka on tullut meille uhriksi. Ei me omilla ansioillamme kelvata taivaan kotiin, vaan syömällä ja juomalla Jeesuksen ruumis ja veri, jonka me voimme ehtoollisessa nauttia, ja uskomalla Jeesuksen sovintokuolema omalle kohdalle. Siinä on meidän tiemme taivaan kotiin. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan Jeesus omaksi Vapahtajaksi. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti