tiistai 29. kesäkuuta 2021

Turva Jeesuksessa

 


Jumalan armoa ja rauhaa kaikille rakkaille blogin lukijoille ja ystäville. On ihanaa, kun me saamme yhdessä tehdä matkaa luottaen siihen, että Jeesuksen armo riittää meille ja hänen verensä suoja on päällämme ja hän pitää meistä kaikella tavalla huolen.

Kuulin kiinnostavan tarinan pienestä tytöstä, joka putosi yöllä sängystä. Hänen äitinsä kuuli kovan kopsauksen ja vähän itkuakin. Äiti meni tytön luo, otti hänet syliinsä ja kysyi, että kuinka siinä noin kävi. Tyttö vastasi, että hän meni liian lähelle sitä paikka, josta hän sänkyyn meni.

Minun mielestäni tuo oli tytöltä niin oivallisesti vastattu, että se sopii myös meille kristityille. Ihmisen luonnollinen taipumus on Jumalan suosion hakeminen omilla teoillaan eli meillä on ensin halu tehdä jotain hyvää, että kelpaisimme Jumalalle. Kun me olemme sen tien päässeet perille ja todenneet, ettei meistä tule hyviä tässä ajassa, me pääsemme armouskomiseen. Mutta myös armouskomisesta me hyvin helposti putoamme pois, jos menemme lähelle sitä paikka, josta meidät on pelastettu eli sitä paikkaa, jossa on ns. omavanhurskaus.

Ihmisellä on taipumus helposti lähteä sellaiseen opetukseen, jossa opetetaan ihmisoppeja. Eri kristillisissä ryhmissä opetetaan erilaisia tapoja, joiden noudattamista pidetään pelastukseen kuuluvana. Niistä helposti muodostuu sääntöjä, joiden kautta alamme valvoa itseämme. Silloin me ikään kuin putoamme jälleen siitä sängystä. Sen takia on tosi tärkeää, että me pidämme Jeesuksen armosta kiinni. Tuntui meistä miltä tuntui. Meidän täytyy kuitenkin ymmärtää se, että me olemme syntymästämme asti syntisiä eikä meistä täällä ajassa tule puhtaita. Ainut, joka meidät täällä puhtaaksi tekee, on se, että me uskotaan Jeesuksen sovintoveri omalle kohdalle.

Se voi olla mikä tahansa asia, joka yrittää viedä meitä pois armouskosta. Mutta niin kuin Roomalaiskirjeen luvussa 10 jakeessa 13 sanotaan: ”Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.” Tähän me saamme luottaa eikä meillä ole mitään muuta pelastusta kuin Jeesus. Tästä Raamattu kertoo. Koko Jumalan sanan, pelastuskertomuksen, sanoma on, että me ymmärrämme olevamme syntisiä ihmisiä, mutta Jeesuksen armon kautta vapahdettuja. Synti on se, joka erottaa meidät Jumalasta. Synti on yhtä lähellä kuin sinun ja minun oma sydän. Se on meissä. Sen tähden me saamme tänäänkin luottaa siihen, että uskomme kaikki syntimme anteeksi. Pysytään siellä sängyssä eikä putoilla sängystä pois. Aamen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti