keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Jeesuksessa on pelastus, ei opeissa

 


Armoa ja rauhaa rakkaat ystävät meidän Herraltamme Jeesukselta Kristukselta. Kiitos siitä meidän Jumalallemme, että Hän armahtaa meitä syntisiä. Aihe, josta haluan tänään kirjoittaa, on sellainen, että olen oikeasti ihmeissäni, kuinka niin usein joihinkin herätysliikkeisiin kuuluvat kristityt puhuvat siitä, miten tärkeää on löytää oikea oppi. Heidän mielestään oikea oppi on se, joka pelastaa.

Kuitenkin Raamattu ihan selkeästi ilmoitta sen, että ainoastaan usko Jeesukseen sovittajana, että Hän on Golgatan ristillä kärsinyt meidän puolestamme, on ainut lääke, jolla me saamme synnit anteeksi. Ei se kuulummeko me oikeaan oppiin tai oikeaan liikkeeseen. Aikoinaan kun Jeesus eli hän kävi taisteluita kirjanoppineiden ja fariseusten kanssa, jotka vaativat oikeaa oppia Jeesukseltakin. Juutalaisuudessa oli vuosisatojen kuluessa muodostunut yli 600 isäinsääntöä. Nämä isäinsäännöt olivat sellaisia, jotka olivat siitä perinteestä muodostuneita sääntöjä, ja ne olivat menneet ohi Raamatun sanan ja näin ollen ihmisopista oli tullut jumala.

Meistä jokainen ymmärtää, että jos meillä on jumalana joku muu kuin Jeesuksen Kristuksen armo, niin me emme voi pelastua. Sen tähden on ystävät niin tärkeää, että me tänä päivänäkin uskotaan Jeesuksen armo omalle kohdallemme ja unohdetaan kaikki oppihöpinät. Ne on niitä ihmisten keksimiä juttuja, jotka eivät mitään rakenna. Jotkut kokevat, että he ovat niitä oikeita kastajia, jotkut kokevat, että vain heillä kätten päälle panemisen kautta voi saada synnit anteeksi ja on monenlaista oppia.

Joh. 3:16 sanotaan, että Jumala on antanut ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Pidetään me siitä kiinni ja käydään ehtoollisella ja uskotaan siinä syntimme anteeksi. Me saamme kyllä myös ilman ehtoollistakin uskoa syntimme anteeksi jokapäiväisen Jeesuksen armoon luottamisen kautta. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja luotetaan siihen, että Jeesus ei jätä meitä tielle ja matkalle. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti