maanantai 7. kesäkuuta 2021

Jeesus on lähellä
Kesä ja loma ja läheiset ja monet muut asiat ovat meille tärkeitä. Pelkäämme vastoinkäymisiä ja sitä, että jokin pilaa meille tärkeän asian. Olemme odottaneet lomaa kovasti ja sitten asiat eivät menekään niin kuin odotimme, petymme. Emme pystykään iloitsemaan ja rentoutumaan ja vaikeat tunteet valtaavat mielen. Olo ei olekaan hyvä vaan päinvastoin. Ei voikaan iloita ja kiittää. Olisimme niin kovasti tarvinneet hyvää oloa, mutta mielen valtaakin pettymys ja monet vaikeat ja raskaat tunteet. Kiitosmieli on kaukana meistä.

Itselle uiminen viileässä vedessä tuo hyvän olon. Viimeksi hyvän olon ja kiitosmielen toi myös koulunsa juuri päättäneiden lasten hyppiminen veteen ja erään pojan huuto, että tästä tulee paras kesä ikinä. Tällaiset pienet hetket koskettaa ja tässäkin hetkessä lähetin kiitoksen Jeesukselle ja toivoin siunausta näidenkin lasten kesään ja elämään.

Monilla ihmisillä on monenlaisia vaivoja, ja myös itsellä. Havahdun aina välillä siihen, että lähellähän on kaikkivaltias Jumala, jonka puoleen voi aina kääntyä. Jeesus paransi aikanaan ja parantaa edelleen. Voi vain rukoilla ja pyytää. Luukkaan luvussa 17 (jakeet 11 - 19) kerrotaan, kuinka Jeesus paransi 10 spitaalista miestä. He huusivat kaukaa Jeesukselle (tartuntavaaran vuoksi) : "Jeesus, opettaja, armahda meitä!" Miehet selvästi tunsivat Jeesuksen ja uskoivat häneen. Vain yksi miehistä palasi kiittämään ja ylisti Jumalaa. Kuinka tärkeää se meille onkaan, että todella huomaamme, että Jeesus parantaa ja armahtaa. Hän on auttajamme ja johdattaa elämäämme. Tärkeää meille on myös kiitos ja ylistys. Siitä voi saada ilon ja kokea läheisyyden Jumalaan.

 Psalmissa 92 (jakeet 1 ja 2) sanotaan: Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein. Hyvä on aamulla kertoa armostasi ja illalla uskollisuudestasi."

Luukkaan luvussa 17 (jakeet 20 ja 21) fariseukset kysyivät Jeesukselta, milloin Jumalan valtakunta tulee. Jeesus vastasi heille: "Katsokaa: Jumalan valtakunta on teidän keskellänne."

On joskus vaikeaa ymmärtää, että Jumala on kaikessa läsnä ja auttaa, koska elämässä koemme niin paljon vastoinkäymisiä. Myös silloin, kun kaikki menee hyvin, usein unohdamme Jumalan ja ajattelemmekin itse olevamme kaiken aikaansaaneita. Jeesus on meitä kaikkia varten ja tullut pelastamaan meidät ikuiseen iloon, elämään. Hän on lähellä, keskellämme. Voimme kääntyä Hänen puoleensa rukouksin, pyynnöin, huokauksin tai vaikka kiitosta laulaen Psalmin 92 (jae 6) sanoin: "Kuinka suuret ovatkaan sinun tekosi, Herra, kuinka syvät sinun ajatuksesi!"  

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti