perjantai 11. kesäkuuta 2021

Jeesus on maailman suola

 


Armoa ja rauhaa rakkaat ystävät. Näin kesähelteellä, kun on ollut lämpimiä päiviä, niin sen lisäksi, että juo vettä, on hyvä ottaa myös vähän suolaista. Kun ottaa suolaista, niin neste sitoutuu ja on paljon mukavampi olla kuumassa ilmassa.

Matteuksen evankeliumin luvussa 5 jakeissa 13-16 sanotaan: ”Te olette maan suola. Mutta jos suola menettää makunsa, millä se saadaan suolaiseksi? Ei se kelpaa enää mihinkään: se heitetään menemään, ja ihmiset tallaavat sen jalkoihinsa. Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.”

Kristikunnassa tämä maan suolana olo on usein ymmärretty sillä tavalla, että me kristityt olisimme jotenkin esikuvia ja parempia ihmisiä kuin ns. maailman ihmiset. Haluan tuoda sellaisen näkemyksen, että se suola, josta tässä puhutaan, on Jeesus Kristus ja silloin kun suola on Jeesus, niin silloin suolaa on aina sopiva määrä. Silloin kun me täällä maailmassa puhutaan Jeesuksen armosta, niin silloin puheessa on maku. Mutta miten suola sitten menettää makunsa? Se menettää makunsa silloin, kun me alamme puhua siitä, että meidän omat ansiot tai teot voisivat kelvata Jumalalle. Meidän täytyy ymmärtää, että meidän pieninkään teko ei kelpaa Jumalalle, vaan kun me pidämme yllä evankeliumia ja kerrotaan vain siitä, että Jeesus on pessyt meidän synnit pois, niin silloin lamppu on nostettu lampunjalkaan ja sen valo loistaa kaikkialle.

Silloin Sana ja Jeesus eivät tule halvennetuksi, kun me kerromme Jeesuksen armosta. Mutta jos me leikimme tekopyhää, jotain sellaista, jota me emme ole, ja kuitenkin ihmiset tietävät, että me olemme ihan samanlaisia kuin muutkin ihmiset. Meidän on turha näytellä, koska sellainen ei mitään rakenna. Jeesuksesta ja Jeesuksen armosta puhuminen on sitä suolaa, jota maailma tarvitsee. Siinä suolassa on kaikki.

Kun tuossa alussa sanotaan, että te olette maan suola. Me todella olemme suola uskon kautta. Kun me uskomme Jeesuksen armon omalle kohdalle, niin sitä kautta me olemme maan suola. Ei meidän omien tekojen kautta. Ollaan ystävät tänä päivänäkin hyvässä turvassa ja luotetaan siihen, että me saamme olla maailman valona ja suolana, kun me kerromme Jeesuksesta Kristuksesta. Ei omien tekojen kautta, vaan armon kautta. Uskotaan, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen.

4 kommenttia: