maanantai 21. kesäkuuta 2021

Armoa ei voi ostaa

 


Mieleeni muistui ajatus, jonka olen kuullut ensimmäisen kerran jo nuorena: ”Armo ei ole koskaan halpaa. Se on ilmaista, ja siksi sitä ei voi ostaa eikä sen hinnasta voi tinkiä.” Toisinaan kuulee jonkun uskovan sanovan toiselle uskovalle, että sinä pidät armon halpana. Ajattelen hänen tarkoittavan, että tuo toinen ei kunnioita Jumalaa, koska tekee edelleen syntiä.

Tässä tullaankin sitten armosta pelastettuna elämisen ytimeen eli siihen onko ihminen, joka on saanut syntinsä anteeksi uskomalla Jeesuksen sovintotyön omalle kohdalleen, edelleen syntinen? Roomalaiskirjeen 7. luvussa Paavali puhuu siitä, miten hän edelleen tekee sitä, minkä tietää vääräksi, koska synti asuu hänessä. Tuskin kukaan meistä ajattelee, että Paavali ei olisi tuolloin ollut Jeesuksen pelastama ja silti hän myöntää synnin olevan edelleen hänessä. Sitten 8. luvun alussa Paavali kirjoittaa ihanan vapauttavan totuuden: ”Niin ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa, sillä elämän Hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.”

Jeesus on sovittanut koko synnin Golgatan ristillä ja tuo syntien sovitus koskee myös sinun ja minun kaikkia syntejä. Me emme voi millään tavalla omia syntejämme sovittaa. Jos me sitä yritämme, tarkoittaa se juuri tuota armon ostamista ja kauppahinnasta tinkimistä. Jeesus on maksanut koko kauppasumman ja sen vuoksi ihminen voi vain joko ottaa syntien sovituksen lahjana vastaan tai sitten hän ei tuota lahjaa ota. Mitään välimuotoa ei ole. On tärkeää, että me emme epäile Jeesuksen sovitustyön riittävyyttä omiin synteihimme. Jos me koko ajan epäilemme sitä, niin silloin huomiomme on omissa teoissamme ja usein myös toisten teoissa eikä Jeesuksessa.

Pyhä Henki on annettu meille matkakumppaniksi koko tämän maanpäällisen matkan ajaksi. Hän opettaa meitä tuntemaan Jumalan rakkautta ja Jeesuksen armoa. Hän kasvattaa meitä ihmisinä ja auttaa meitä huomioimaan lähimmäisiämme. Emme pääse irti synnistä, mutta koska tiedämme Jeesuksen jo sovittaneen ne, saamme elää vapaina rakastaen Jumalaa ja lähimmäisiämme. Jeesus antaa sellaisen rauhan ja ilon elämään, jota ei voi mistään tässä maailmassa saada.

Jos et vielä ole ottanut syntien sovituksen lahjaa vastaan, tee se nyt. Voit pyytää Jeesusta antamaan sinun syntisi anteeksi ja saat luottaa, että Jeesuksen nimessä ja veressä kaikki sinun syntisi on anteeksi annettu. Ollaan ystävät turvallisella mielellä. Jeesus vie meidät tämän elämän halki iankaikkiseen elämään. Aamen.

1 kommentti:

  1. Opettaako Raamattu niin, että Jeesukselta rukpilemalla saa synnit anteeksi? EI! Jeesus sanoi opetuslapsilleen, että joille te synnit anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut. Hän sanoi myös, että jonka päästätte maanpäällä, on päästetty myös taivaassa ja sama sitomisesta.

    VastaaPoista