perjantai 18. kesäkuuta 2021

Toivo paremmasta

 


Tänään olen miettinyt sitä, miten nopeasti kristinusko on kadonnut Suomesta. Tällä hetkellä tuntuu olevan hyväksyttävää kaikki muu paitsi usko Jeesukseen. Jeesuksesta puhumista pidetään loukkaavana, hyökkäävänä tai toisen itsemääräämisoikeuteen puuttumisena. Eikö ole aika kummallista, että ihmisten mielestä täysin keksitty juttu aiheuttaa niin voimakasta vastustusta. Jeesus on kuitenkin antanut meille tehtävän kertoa Hänestä ja sitä meidän tulee jatkaa vastustuksesta huolimatta.

Kerran Jeesusta kuulemaan kokoontui paljon kansaa ja Jeesus kertoi vertauksen kylväjästä. (Matt. 13) Kylväjän kylväessä muutamat siemenistä putosivat tien pientareelle, josta linnut söivät siemenet eikä siemen alkanut ollenkaan itää. Osa siemenistä putosi kalliolle, jossa niillä ei ollut tarpeeksi multaa ja siksi ne kuivettuivat nopeasti. Tämä kuvaa ihmisiä, jotka luopuvat Jeesuksesta nopeasti, kun alkuhuuma on mennyt ja vaikeudet alkavat. Osa siemenistä putosi orjantappuroihin. Orjantappurat kasvoivat ja tukahduttivat oraan. Tämä kuvaa ihmisiä, jotka kuulevat sanan Jeesuksesta syntien sovittajana, mutta tämän maailman huolet ja viettelykset tukahduttavat uskon. Onneksi osa siemenistä putosi myös hyvään maahan, kasvoi ja tuotti satoa.

Kansalle Jeesus kertoi vain vertauksen, mutta ei selitystä. Sen mitä, vertaus tarkoitti ihmisiä ajatellen, Jeesus kertoi vain opetuslapsille. Opetuslapset kysyivät Jeesukselta, miksi hän puhui ihmisille vertauksilla. Jeesus vastasi heille: ”Siksi, että teidän on annettu tuntea taivasten valtakunnan salaisuudet, mutta heidän ei ole annettu.”  Jeesus on Jumalan salaisuus. Me emme voi omalla järjellämme oppia tuntemaan Jeesusta syntiemme sovittajana, vaan sen saa aina aikaan Pyhä Henki. Jos lukee Raamattua oman järjen varassa, ei Jeesuksen sovintotyötä voi ymmärtää. Raamattu pysyy tavallisena kirjana. Vain Pyhä Henki voi antaa ymmärryksen Raamatun Sanasta ja kirkastaa Jeesuksen. Pyhä Henki herättää uskon Jeesukseen omien syntien sovittajana.

Kylväjävertauksen kylväjä ei tahallaan heittänyt osaa siemenistä huonoon maahan. Kylväjä teki oman työnsä niin hyvin kuin osasi. Meidän tehtävämme on kylvää sanaa Jeesuksesta, kertoa siitä, että Jeesus on jo sovittanut jokaisen ihmisen synnit ja me saamme vastaanottaa tuon syntien sovituksen yksin armosta, ilman omia tekoja. Me emme voi päättää, kuka uskoo tuon riemullisen ilosanoman. Se on yksin Jumalan vallassa. Meidän tehtävämme on jatkaa kylvämistä.

Uskotaan tänäkin päivänä kaikki syntimme anteeksi Jeesuksen sovintoveressä ja rukoillaan läheistemme ja kaikkien suomalaisten puolesta, että Pyhä Henki herättää heissä uskon Jeesukseen. Siunattua päivää sinulle.

2 kommenttia:

  1. Kiitos sanasta.

    Meidän kannattaa todellakin jatkaa Jumalan sanan kylvöä rohkeasti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jumala anna meille enemmän rohkeutta puhua Sinusta, Jeesuksesta syntien sovittajasta ja pelastajasta. Olkoon Pyhähenki oppaanaja auttajana

    VastaaPoista