lauantai 8. tammikuuta 2022

Täydellinen rakkaus

 


Mieleeni nousi tällainen ajatus, jonka olen jostain lukenut. Jos olemme rakastuneita, puhumme lempeästi ja hiljaa, koska sydämemme ovat lähellä toisiaan. Jos olemme vihaisia, huudamme, koska sydämemme ovat kaukana toisistaan.

Olen miettinyt erilaisia tilanteita ihmissuhteissa ja todennut, että tuo on ihan totta. Toisaalta olen sitten surukseni todennut, miten usein äänenpainoni ja sanavalintani viestivät negatiivisia asioita ja siten aiheuttavat etääntymistä toisesta ihmisestä. Voimakkaat sanat voivat aiheuttaa toisessa myös pelkoa ja pelko taas aiheuttaa sen, ettei enää olla rehellisiä toista kohtaan. Pelossa eläessään ihminen koettaa välttää ristiriitoja ja olla mahdollisimman hissukseen, ettei toinen vaan suutu.

Nyt aloin miettiä tuota samaa asiaa suhteessa Jumalaan. Miten minä puhun Jumalalle ja miten koen Jumalan puhuvan minulle? Meillä saattaa olla sellainen käsitys Jumalalle puhumisesta eli rukoilemisesta, että emme osaa rukoilla oikein. Toisinaan myös kuulemme Jumalan puheen ankarana ja pelottavana.

Jeesuksen pelastamina me elämme rakkaussuhteessa Jumalan kanssa. Rakastunut ihminen haluaa jutella rakkaansa kanssa kaikista asioista. Ihmisten välillä myös rakastavaiset voivat ymmärtää toisensa väärin ja loukata toistaan. Jumala ymmärtää meidät kuitenkin aina oikein, vaikka emme itse ollenkaan aina ymmärräkään itseämme. Sen vuoksi saamme puhua Jumalalle kaikki asiamme kaunistelematta ja pelkäämättä, että valitsisimme sanamme jotenkin väärin.

1. Johanneksen kirjeessä sanotaan: ”Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Pelossahan on jo rangaistusta; se, joka pelkää, ei ole tullut täydelliseksi rakkaudessa.” (4:17-18) Tuo kohta puhuu nimenomaan Jumalan rakkaudesta. Suuressa rakkaudessaan Jumala lähetti ainoan Poikansa maailmaan sovittamaan ihmisen synnin. Kun me tuon syntien sovituksen otamme vastaan ja uskomme sen omalle kohdallemme, niin silloin tulemme täydelliseksi rakkaudessa. Meidän ei enää tarvitse pelätä rangaistusta tai hylätyksi tulemista, vaan me saamme luottaa siihen, että Jeesus on kaiken sovittanut meidän puolestamme.

Me saamme puhua Jeesukselle kaikki asiamme ja olla ihan varmoja, että hän kuuntelee. Me saamme myös lukea Jumalan sanaa Raamatusta levollisena ilman pelkoa. Kaikki siellä olevat lupaukset on tarkoitettu meille lohdutukseksi ja iloksi ja kaikki rangaistukset Jeesus on jo sovittanut. Ole siis ystäväni turvallisella mielellä ja usko kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen tähden. Juuri sinä olet Jumalalle rakas.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti