tiistai 4. tammikuuta 2022

Muutos


Mitä vuosi tuokaan tullessaan. Monenlaista muutosta on ilmassa niin maailmassa kuin omassakin elämässä. Voin vain laulaa: tule kanssani Herra Jeesus, tule siunaa päivän työ; tule askele askeleelta minun kanssani kulkemaan.

Ikääkin on karttunut ja olen huomannut, ettei saisi olla liian suuria odotuksia tai lupauksia. Olen päätynyt siihen monessa asiassa, että voin yrittää. Voin yrittää olla parempi ihminen. Kiitollisuuteni ja toivoni nojaa pelastajaamme Jeesukseen, jonka armo ja rakkaus meitä kohtaan on suuri ja rajaton.  Minä en pysty, mutta aivan huikea ajatus on se, että tänäkin päivänä Jeesus pystyy mihin vain. Hän kuulee rukouksemme ja ohjaa ja johdattaa tietämme tulevaan. 

Matteuksen evankeliumin viidennessä luvussa on paljonkin sanottavaa meille, mutta Jeesus ainakin kehoittaa meitä rakastamaan jopa vihollisia ja antamaan, jos joku meiltä jotain anoo ja kulkemaan läheisen vierellä. Hän kehoittaa rukoilemaan toisten puolesta. Isämme taivaassa antaa aurinkonsa paistaa niin pahoille kuin hyvillekin. 

Minä en tosiaan pysty omin voimin niin suuriin odotuksiin ja lupauksiin, mutta Jeesus on voimallinen auttamaan teoissamme  ja muutoksessa. Heti tulee mieleen tilanteita, joissa olisin voinut toimia toisin, mutta kun rukoilemme, niin vaikeatkin asiat voivat onnistua ja pahakin voi kääntyä hyvään suuntaan. Tämän saa aikaan Jeesuksen rakkaus. Tämän vuoksi Jeesus syntyi maailmaan ja kuoli ristillä sovittaakseen syntimme. Meidän ei tarvitsekaan yrittää omin voimin, vaan saamme Häneltä voimaa ja rakkautta.   

 Tälle vuodelle toivoisin rauhaa niin maailmaan kuin omaan elämään. Aika suuri toive. Jeesus on myös Rauhanruhtinas. Monet toivottaa toisilleen rauhaa ja siunausta. Valtavia sanoja ja tärkeitä asioita. Rauhattomuutta on niin paljon ja tiedämme, miltä se tuntuu, kun on paha olla ja on rauhaton. On tilanne sitten mikä tahansa elämässä, voi kääntyä Jeesuksen puoleen ja pyytää apua. Apu tulee sinulle taivaasta. Rauhanruhtinas pelastaa meidät lopulta. Tarvitsemme Häntä ja sinäkin saat ottaa hänen apunsa vastaan tässä ja nyt. Rauhaa sydämeesi, elämääsi.

 

 


                              

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti