lauantai 8. tammikuuta 2022

Sana pitää tiellä

 


Autossamme on kaistanvaihtovaroitin, joka piipittää silloin, kun auto ylittää kaistaviivan ilman, että vilkku on päällä. Tuon varoittimen tarkoitus on estää tieltä suistumista. Sen saa myös pois päältä eikä se silloin tietenkään varoita.

Minulle tuli tuosta mieleeni, että Raamatun sana on kristitylle vähän niin kuin tuo kaistanvaihtovaroitin. Kun olemme Jeesuksen pelastamia, Jumalan sana varoittaa meitä, jos olemme siirtymässä pois hänen tahdostaan. Me voimme kuulla tuota varoitusääntä ja korjata kurssiamme tai olla välittämättä tuosta äänestä ja jatkaa oman tahtomme tietä. Me voimme myös lopettaa Raamatun lukemisen kokonaan ja siten laittaa tuon ohjaavan sanan pois päältä.

Sananlaskujen luvussa 3 jakeissa 5-6 sanotaan: ”Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien.” Jeesus on se tie, jonka varaan meidän tulee koko elämämme jättää. Jeesus on sovittanut syntimme ja häneen me saamme aina turvata.

Jos jätämme elämämme oman ymmärryksemme varaan, niin silloin ajattelemme tätä maailmankaikkeutta ja ihmistä järjen valossa. On aika erikoista, miten ihminen uskoo sokeasti tieteeseen, jonka perusolettamukset ovat ihmisen keksimiä ja niitä yritetään sitten todistaa tieteen avulla oikeiksi. Sen sijaan Jumalan luomistyöhön on monien liian vaikea uskoa, vaikka ihminen ei ole kaikessa viisaudessaan saanut vielä minkään laista elämää synnytettyä. Tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten ihminen voi jättää elämänsä oman ymmärryksensä varaan.

Jos kuitenkin kiellämme Jumalan luomistyön ja sen, että Hän ylläpitää tätä elämää, vaikuttaa se myös siihen, mitä ajattelemme omasta elämästämme. Kun elämä on oman ymmärryksen varassa, siitä puuttuu armo. Ilman Jeesusta joudumme vastaamaan kaikesta itse. Kukaan ihminen ei selviä päivääkään ilman epäonnistumisia. Ilman Jeesusta joudumme kantamaan itse kaiken sen taakan, jonka elämä meille antaa. Jeesuksen pelastamina saamme tuoda kaikki vaikeutemme, epäonnistumisemme ja laiminlyöntimme hänen sovitettavakseen ja rukoilla Pyhän Hengen opastusta elämäämme. Jeesuksen pelastamina meillä on sydämessämme rauha. Saamme luottaa siihen, että kuljemme Jeesus-tietä tämän elämän läpi iankaikkiseen elämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti