keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Jeesus ja syntinen nainen

 


Rauhantervehdys rakkaat ystävät. Eilen minä tutustuin Johanneksen evankeliumin 8. lukuun, jossa Jeesuksen luo tuotiin syntinen nainen, joka oli tehnyt huorin miehen kanssa. Fariseukset toivat naisen Jeesuksen luo sen vuoksi, että nainen kivitettäisiin. Tuohon aikaan kivittäminen olisi pitänyt tapahtua sillä tavalla, että myös tuo mies olisi kivitetty eikä pelkästään nainen. Tässä olikin vain tarkoituksena, että Jeesus saataisiin toimimaan juutalaisen tradition mukaan väärin ja siksi tuotiin vain tuo nainen Jeesuksen eteen.

Nyt kun nämä syyttäjät ovat naisen kanssa Jeesuksen edessä ja vaativat tälle kuoleman tuomiota, niin Jeesus laskeutuu maahan ja kirjoittaa hiekkaan. Tämä on tiettävästi ainut kerta, jolloin Jeesus kirjoittaa ja silloinkin hän kirjoittaa hiekkaan, joka kohta pyyhkiytyy pois. Jeesuksen kirjoituksen nähdessään syyttäjät vanhimmasta nuorimpaan lähtevät pois. Jeesus katsoo naiseen ja sanoo, että en minäkään sinua tuomitse, mutta älä enää syntiä tee.

Ajattelen niin, että Jeesus varmasti tietää sen, ettei meistä kukaan pysty synnittömyyteen, mutta Hän haluaa herättää tuon naisen ymmärtämään sen, että myös tämä tarvitsee Jeesuksen, joka antaa hänen syntinsä anteeksi. Tämä on jotenkin hyvin syvällinen paikka. Se, että Jumalan Poika itse sanoo, ettei hän tullut maailmaa tuomitsemaan vaan vapauttamaan maailman synnin orjuudesta. Ei Jeesus halunnut tätäkään naista kivittää, vaan armahtaa ja antaa hänelle uuden mahdollisuuden.

Me voimme tänäänkin olla uskonnollisen liikkeen vankeja ja meiltä jää Jeesuksen antama ilo uskosta kokematta. Kun sitten vaihdetaan toiseen uskonnolliseen liikkeeseen, niin se tilanne ei muutu miksikään, vaan se on sama kuin muuttaisi sellistä toiseen selliin ja ilo armosta ja rakkaudesta jää pois.

Meidän täytyisi oikeasti omassa elämässä ymmärtää se asia, että Jeesus on meidät vapauttanut ja Jeesus on pessyt kaikki meidän synnit pois. Meidän jokaisen tulee viedä sitä armonevankeliumia eteenpäin ja olla siinä aktiivisia. Jeesuksen seurakunta ei rajoitu mihinkään yhdistyksiin tai kirkkokuntiin, vaan se on Pyhän Hengen saaneiden uskovien joukko, johon sinä ja minäkin kuulumme uskomalla Jeesuksen armon omalle kohdallemme. Uskotaan tänäänkin kaikki meidän synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen.

1 kommentti:

  1. Uskokaamme todellakin kaikki meidän syntimme anteeksi saaduiksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Tämä on kaiken uskon ja toivon lähtökohta, tulevaisuuden avain.

    VastaaPoista